Τριμερές ολονύχτιο πρόγραμμα προβολών στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος

Οι εργασίες συνεχίζονται πυρετωδώς για το Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρου Νιάρχου στο Δέλτα Φαλήρου, το οποίο προσεχώς θα στεγάσει, μεταξύ άλλων, τα ολοκαίνουρια κτιριακά συγκροτήματα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και της Εθνικής Βιβλιοθήκης.

Το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος, το οποίο θα περιβάλλει όλες τις εγκαταστάσεις του Κέντρου Πολιτισμού, θα αποτελέσει έναν σημαντικό πνεύμονα πρασίνου σε μία πόλη σαν την Αθήνα, που σε αντίθεση με άλλες ευρωπαϊκές μεγαλουπόλεις έχει να επιδείξει ελάχιστα πάρκα και χώρους πρασίνου. Ερχεται για να προσφέρει στους κατοίκους της πρωτεύουσας μία μοναδική ευκαιρία για να μπορούν καθημερινά να κάνουν τον περίπατό τους κάτω από πεύκα, ελιές και άλλα δέντρα, να γυμνάζονται, να κάνουν ποδήλατο, να παίζουν ανενόχλητοι μαζί με τα παιδιά τους στις ειδικά σχεδιασμένες παιδικές χαρές.

Τα ελικοειδή μονοπάτια θα μας οδηγούν σε υπαίθριους, ειδικά διαμορφωμένους χώρους για συναυλίες και κινηματογραφικές προβολές, σε επιβλητικά σιντριβάνια, αλλά και έναν πανέμορφο Μεσογειακό Κήπο γεμάτο αειθαλή, αλλά και ενδημικά φυτά. Μία πραγματική ανάσα ζωής, που φιλοδοξεί να αλλάξει θεαματικά την καθημερινότητα των Αθηναίων.

Για την ολοκληρωμένη εκδοχή του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος θα χρειαστεί ωστόσο να περιμένουμε λίγο ακόμα. Παρόλα αυτά μία πρώτη γεύση θα έχουμε την ευκαιρία να πάρουμε άμεσα. Από τις 21 έως τις 24 Ιουνίου το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος ανοίγει τις πόρτες του στο κοινό για τέσσερις μοναδικές μέρες και νύχτες!

Ένα πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα δραστηριοτήτων περιμένει μικρούς και μεγάλους για τέσσερα συνεχόμενα 24ωρα. Ξεναγήσεις στο Πάρκο, κινηματογραφικές προβολές, συναυλίες με Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες, δημιουργικά εργαστήρια για παιδιά, ένας αγώνας δρόμου, αλλά και μία παρτίδα σκάκι με τον Γκάρι Κασπάροφ είναι μόνο μερικά από αυτά που έχουν ετοιμάσει οι άνθρωποι του Κέντρου Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος γι’ αυτό το -όπως όλα δείχνουν- αξέχαστο τετραήμερο.

Τις νύχτες η καρδιά της πόλης θα συνεχίσει να χτυπάει στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος, αφού από τις 22 μέχρι τις 24 Ιουνίου θα παρουσιαστεί το τριμερές ολονύχτιο πρόγραμμα προβολών video art Fireflies in the Night. Υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια του Robert Storr και των επιμελητριών Barbara London, Καλλιόπη Μηνιουδάκη και Francesca Pietropaolo, το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει non-stop προβολές ορισμένων από τα πιο σημαντικά έργα της διεθνούς video art.

Φυσικά η είσοδος θα είναι παντού ελεύθερη, απλώς σε κάποιες εκδηλώσεις (όπως ο Αγώνας Δρόμου) απαιτείται προεγγραφή, ενώ σε κάποιες άλλες θα τηρείται σειρά προτεραιότητας για λόγους ασφαλείας, αφού η κατασκευή του χώρου δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί.

aftodioikisi.gr

Το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος ανοίγει για πρώτη φορά τις πόρτες του στο κοινό, με 4 ημέρες -και νύχτες- εκδηλώσεων.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο