Γιάννα Αγγελοπούλου: Αναγκαία μια νέα γενιά ηγετών

Ομιλία στο πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ

«Πιστεύω ακράδαντα ότι το κλειδί για να καταφέρουμε να αναδείξουμε για ακόμα μια φορά κουλτούρα συνεργασίας, ομαδικής δουλειάς, προσήλωσης στο στόχο και σκληρής δουλειάς είναι μια νέα γενιά ηγετών» επισήμανε από τις ΗΠΑ η Γιάννα Αγγελοπούλου.

Η κ. Αγγελοπούλου κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στο πανεπιστήμιο του Harvard…
και παρουσία του πρώην προέδρου, Μπιλ Κλίντον, αναφέρθηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «σε όλη μου την πορεία ως δημοτική σύμβουλος, βουλευτής και Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων έζησα από κοντά τα προβλήματα που δημιούργησαν τις κρίσεις που αντιμετωπίζει η Ελλάδα σήμερα. Η διαφορά έγκειται ότι στην πορεία προς το 2004 αναδείξαμε μια νέα κουλτούρα ειλικρίνειας, συνεργασίας, ομαδικής δουλειάς, προσήλωσης στο στόχο και σκληρής – πολλής σκληρής δουλειάς.

Κατά την διάρκεια της ομιλίας της η κ. Αγγελοπούλου υπογράμμισε ότι «δείξαμε ότι εμείς οι Έλληνες μπορούμε, ότι η Ελλάδα είναι μια σύγχρονη χώρα – μια χώρα που μπορεί να ανταποκρίνεται σε δύσκολες προκλήσεις. Αυτό το πνεύμα χάθηκε την επόμενη μέρα των Αγώνων».

Στο μεταξύ, η κ. Αγγελοπούλου συζήτησε και με τον τέως Αμερικανό πρόεδρο αλλά και με τον Πρύτανη της Σχολής Διακυβέρνησης Κέννεντυ του Πανεπιστήμιου Χάρβαρντ Ντέιβιντ Ελγουντ δηλώνοντας ότι «οι ουσιαστικές λύσεις στα σύνθετα προβλήματα που απασχολούν τη διεθνή κοινότητα μπορούν να προκύψουν μόνο από θαρραλέους και αφοσιωμένους ηγέτες. Το Πρόγραμμά μας έρχεται να απαντήσει στο ερώτημα του πώς μπορούν αυτοί οι ηγέτες να συνεχίσουν να προσφέρουν αφού έχει ολοκληρωθεί η εκλογική τους θητεία».

Από τη πλευρά του, ο Πρόεδρος Κλίντον διευκρίνισε «η πρωτοβουλία της κυρίας Αγγελοπούλου θα δώσει την ευκαιρία σε δημοκρατικά εκλεγμένους ηγέτες που ολοκλήρωσαν τις θητείες τους να συνεχίσουν να προσφέρουν σε παγκόσμιο επίπεδο».

protothema.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο