ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΤΖΟΥΝΤΟ

Απέσυρε τη συμμετοχή του ο Ηλίας Ηλιάδης

Το πρόβλημα τραυματισμού στο χέρι που αντιμετώπιζε τις τελευταίες ημέρες, δεν επέτρεψε τελικά στον Ηλία Ηλιάδη να λάβει μέρος στο Γκραν Πρι του Αμπου Ντάμπι. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής του Τόκιο τον περασμένο Σεπτέμβριο, δεν έδωσε το «παρών» στο 4ο κατά σειρά εφετινό Γκραν Πρι που πραγματοποιείται στην πρωτεύουσα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, περισσότερο για προληπτικούς λόγους αφού έπεται το Γκραλ Σλαμ του Τόκιο μέσα στον επόμενο μήνα.
«Αποφασίσαμε να μη λάβει μέρος κυρίως για προληπτικούς λόγους. Δεν πρόκειται για κάτι ιδιαίτερα σοβαρό και ανησυχητικό, όμως επειδή έπεται το Γκραν Σλαμ του Τόκιο, αλλά και μια χρονιά γεμάτη μεγάλα αγωνιστικά ραντεβού όπου θα χρειαστεί να είναι παρόν για τους βαθμούς ενόψει Λονδίνου 2012, αποφασίσαμε να αποσύρουμε τη συμμετοχή του από το τουρνουά του Αμπου Ντάμπι», είπε ο εθνικός προπονητής των ανδρών, Νίκος Ηλιάδης.

Βλ. Παπαδόπουλος: «Η κούραση στέρησε από την Μπουκουβάλα το χρυσό»

«Η χρυσή Ολυμπιονίκης του Πεκίνου δεν μπορούσε να πιστέψει ότι νίκησε την Μπουκουβάλα στον ημιτελικό. Έκλαιγε σαν μικρό παιδί. Αυτό αποτελεί δικαίωση τόσο για εμένα, αλλά πολύ περισσότερο για την Ιουλιέτα, η οποία αποτελούσε και εξακολουθεί να αποτελεί φόβητρο για όλες τις τζουντόκα της κατηγορίας». Ο εθνικός προπονητής των γυναικών, Βλαδίμηρος Παπαδόπουλος, δύο 24ωρα μετά την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου από την Ιουλιέτα Μπουκουβάλα στο Γκραν Πρι του Αμπου Ντάμπι, δήλωσε ικανοποιημένος από την τελική έκβαση, αφού όπως εξήγησε «βρισκόμαστε λίγο πριν από τέλος μιας ιδιαίτερα κουραστικής χρονιάς κι αυτός ήταν ένας από τους λόγους που μας στέρησαν το χρυσό μετάλλιο».
«Σιγά-σιγά μπαίνουμε σε αγωνιστικούς ρυθμούς ιδιαίτερα επίπονους, ώστε την κατάλληλη χρονική περίοδο η Ιουλιέτα να βρίσκεται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Το χάλκινο μετάλλιο στο Αμπου Ντάμπι μας χάρισε αρκετούς βαθμούς στην παγκόσμια κατάταξη ενόψει Ολυμπιακών Αγώνων κι αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό. Συνεχίζουμε να κοιτάμε ψηλά και να δουλεύουμε όσο το δυνατόν καλύτερα, με δεδομένη την οικονομική κατάσταση της ομοσπονδίας η οποία είναι δίπλα μας ανά πάσα στιγμή», κατέληξε ο Βλαδίμηρος Παπαδόπουλος.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο