Απίστευτη πρόκληση: Persona non grata για την Τουρκία ο Πρόεδρος των Μωμόγερων Καλλιθέας!

Σε μία ανεξήγητη ενέργεια προχώρησαν οι τουρκικές αρχές καθώς πριν λίγες μέρες απαγόρευσαν την είσοδο στη γειτονική χώρα στον πρόεδρο ενός από τους μεγαλύτερους ποντιακούς συλλόγους. 

Πρόκειται για τον Κώστα Αλεξανδρίδη, πρόεδρο του ποντιακού συλλόγου «Μωμόγεροι», ο οποίος περιγράφει στο Open TV την περιπέτειά του και την υποδοχή που του επιφύλαξαν οι τουρκικές αρχές όταν ταξίδεψε αεροπορικώς στην Κωνσταντινούπολη με τελικό προορισμό την Τραπεζούντα όπου θα συμμετείχε σε επετειακές εκδηλώσεις.

 «Εκεί στον έλεγχο διαβατηρίων μου ανέφεραν ότι απαγορεύεται η είσοδος σας κ. Αλεξανδρίδη στη χώρα μας εγώ βέβαια εξεπλάγην γιατί έχω επισκεφθεί Τουρκία πάνω από 100 φορές» αναφέρει αρχικά στη δημοσιογράφο Γεωργία Λαγού.

Ο Κώστας Αλεξανδρίδης είναι ο πρόεδρος του πολιτιστικού ποντιακού Συλλόγου Μωμόγεροι στην Καλλιθέα, που είναι από τους μεγαλύτερους της χώρας. Παράλληλα περιγράφει την περιπέτεια που πέρασε πριν από μια εβδομάδα, μαζί με τα παιδιά του, όταν άνδρες της Τουρκικής ασφάλειας, στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης ,τον σταμάτησαν, του ζήτησαν να τους ακολουθήσει και τελικά του απαγόρευσαν την είσοδο στη χώρα.Ήταν μια από τις εκατοντάδες φορές που έχει ταξιδέψει στην Τουρκία και την Τραπεζούντα, για να πάρει μέρος σε πολιτιστικές εκδηλώσεις.

 «Όταν τους ρώτησα τι είχε συμβεί, μου απάντησαν ότι εκτελούν εντολές. Τους λόγους θα του μάθω, όπως είπαν από το τουρκικό προξενείο» πρόσθεσε.

Ο Κώστας Αλεξανδρίδης έχει συμμετάσχει τα προηγούμενα χρόνια σε δεκάδες πολιτιστικές εκδηλώσεις των ποντίων στην Τραπεζούντα σε συνεργασία με τις τουρκικές αρχές, στις οποίες παίρνει μέρος και ο ντόπιος πληθυσμός.Πρόκειται για σημαντικές πολιτιστικές δραστηριότητες ,στις οπίες δίνεται πάντα μεγάλη δημοσιότητα και καλύπτονται από τα μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα, όπως το Cnn turk.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ οι Τούρκοι του υπέδειξαν έγγραφο, το οποίο όπως το ενημέρωσαν εκδόθηκε στις 15 Οκτωβρίου και τον καθιστούσε persona non grata. «Είναι στα τούρκικα και στα αγγλικά, αναφέρει το όνομά μου, τα πλήρη στοιχεία μου αριθμό ταυτότητας και από κάτω εξηγεί για ποιους λόγους δεν επιτρέπεται η είσοδός μου στη χώρα. Έχουν σημείωσε ότι εμπίπτω στο νόμο 6458, άρθρο 9, χωρίς περαιτέρω διευκρινίσεις» τονίζει ακόμη.

Τελικά αναγκάστηκε να επιτρέψει την ίδια ημέρα στην Αθήνα. Ο Κώστας Αλεξανδρίδης θεωρεί άδικη και αδικαιολόγητη την απόφαση. Τις επόμενες θα ημέρες θα απευθυνθεί στο τουρκικό προξενείο και θα ζητήσει να ενημερωθεί ,για τους λόγους που θεωρείται persona non grata στη γείτονα.


Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο