Εκδήλωση του ΚΚΕ στο κινηματοθέατρο της Καλλιθέας «Καλυψώ»

Στο κατάμεστο κινηματοθέατρο της Καλλιθέας «Καλυψώ» μίλησε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε πολιτική συγκέντρωση που διοργάνωσε η ΚΟ Καλλιθέας του Κόμματος. Ο χώρος γέμισε ασφυκτικά μέσα και έξω από τις εισόδους, από ανθρώπους κάθε ηλικίας, παρά την αλλαγή του χώρου της εκδήλωσης την τελευταία στιγμή λόγω των καιρικών συνθηκών.
Με το σύνθημα «Ισχυρό ΚΚΕ – Αντεπίθεση λαέ», εργαζόμενοι, υπάλληλοι, αυτοαπασχολούμενοι, νέοι και συνταξιούχοι έδωσαν το στίγμα της εκλογικής μάχης, για ενίσχυση του Κόμματος σε όλες τις κάλπες.
Στην εκδήλωση μίλησαν ακόμα ο Γιάννης Βακαλόπουλος, υποψήφιος δήμαρχος Καλλιθέας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», η Ρούλα Ελευθεριάδου, υποψήφια ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, και  η Χαρά Παπαδοπούλου, μαθήτρια της Γ’ Λυκείου και υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στην Καλλιθέα.
Παρευρέθηκαν επίσης η Λουίζα Ράζου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφια ευρωβουλευτής, και η Βασιλική Αράπη – Καραγιάννη, επίσης υποψήφια ευρωβουλευτής. Ακόμα, υποψήφιοι δήμαρχοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» από τις νότιες συνοικίες της Αθήνας με υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους, καθώς και υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι, ανάμεσά τους η ηθοποιός Νικολέτα Βλαβιανού, ο πανεπιστημιακός Μάνος Σαριδάκης και ο Βασίλης Δημόπουλος, πρώην δημοτικός σύμβουλος Καλλιθέας και πρώην επικεφαλής του συνδυασμού του Κόμματος.
Στην ομιλία του ο Δ. Κουτσούμπας είπε μεταξύ άλλων:
 «Φίλες και φίλοι,
Συντρόφισσες και σύντροφοι,
Και από δω από την Καλλιθέα, θέλουμε να απευθυνθούμε στους εργάτες, στους ανέργους, στους αυτοαπασχολούμενους, στα νέα παιδιά της λαϊκής οικογένειας, πολλά από τα οποία θα ψηφίσουν για πρώτη φορά σ’ αυτές τις εκλογές.
– Αχρηστεύστε τις παγίδες που σας στήνουν τα κόμματα της αστικής διαχείρισης, ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ και οι συνοδοιπόροι τους, για να εγκλωβίσουν τη δυσαρέσκειά σας, απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική τους.
– Προσπεράστε τις τρικλοποδιές που θέλει να σας βάλει το σύστημα, με τη λογική του δήθεν “μικρότερου κακού”, που μας οδηγεί πάντα στο μεγαλύτερο γιατί, όπως λένε, “τίποτα δεν γίνεται”, “τίποτα δεν αλλάζει”. Και τα λένε αυτά, ακριβώς για να μη γίνει η απλή δυσαρέσκεια, συνολική αμφισβήτηση και, τελικά, συλλογική αγωνιστική δράση για την ανατροπή.
– Αγνοήστε τους εκβιασμούς των κομμάτων που στηρίζουν τα κέρδη των μονοπωλίων. Την ΕΕ της φτώχειας και της ανεργίας, της καταστολής και του αντικομμουνισμού που στηρίζουν το ΝΑΤΟ των πολέμων και των επεμβάσεων.
– Παραμερίστε τις ψεύτικες υποσχέσεις και προσδοκίες του ΣΥΡΙΖΑ, ότι δήθεν τώρα θα προστατέψει τους αδύναμους, όμως οι αδύναμοι θα παραμένουν αδύναμοι, αφού έτσι γίνεται στο σάπιο σύστημα της εκμετάλλευσης.
– Παραμερίστε και τις ψεύτικες υποσχέσεις της ΝΔ ότι δήθεν αυτή θα κάνει καλύτερες διαπραγματεύσεις και θα μειώσει τους φόρους. Τις είδαμε τις διαπραγματεύσεις τους! Τα αποτελέσματά τους τα ζούμε χρόνια τώρα στην τσέπη και στα δικαιώματά μας.
– Παραμερίστε τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα και των δύο ότι η καπιταλιστική ανάπτυξη μπορεί να είναι “δίκαιη” και “βιώσιμη”. Λες και μπορεί να γίνει δίκαιο το διεφθαρμένο αυτό σύστημα της εκμετάλλευσης.
– Αξιοποιήστε την πείρα σας. Αφού το έργο το έχετε ξαναδεί, εκβιαστικά διλήμματα, ψεύτικες ελπίδες, υποσχέσεις και αυταπάτες για να μην εκφραστεί στην κάλπη ατόφια η καταδίκη, απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ με την οποία συμφωνεί και επαυξάνει η ΝΔ, αλλά και το ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ, για να μην καταδικαστεί τελικά σε όλες τις κάλπες ο πραγματικός ένοχος: Τα μονοπώλια, η ίδια η ΕΕ και τα κόμματά τους.
Και, αντί να ψάχνετε για διαφορές ανάμεσα στο ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ και τους κολαούζους τους, κάντε την πραγματική διαφορά με ισχυρό ΚΚΕ. Μπορείτε, αυτή τη φορά, να φτάσετε στην κάλπη με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ, της “Λαϊκής Συσπείρωσης”, για να δώσετε δύναμη στη δύναμή σας. Στη δική σας φωνή.
Φίλες και φίλοι,
Συντρόφισσες και σύντροφοι,
Εδώ στις Νότιες Συνοικίες της Αθήνας μπορεί να καταλάβει κανείς πως η “δίκαιη ανάπτυξη” του ΣΥΡΙΖΑ και η “βιώσιμη ανάπτυξη” της ΝΔ είναι το ίδιο και το αυτό. Η καπιταλιστική ανάπτυξη που, σε αυτή την περιοχή, ακούει στο όνομα “ανάπλαση του παραλιακού μετώπου” ή, για να χρησιμοποιήσουμε τα δικά τους λόγια, εδώ λένε ότι θα εγκατασταθεί μια “Αθηναϊκή Ριβιέρα”.
Και όπως μιλάνε, έτσι κι αλλιώς, για κάθε καπιταλιστική επένδυση, έτσι κι εδώ, ο λαός της περιοχής ακούει τα ίδια και τα ίδια, ότι θα αναμορφωθεί η περιοχή, ότι θα έρθουν δουλειές, ότι θα μειωθεί η ανεργία, ότι θα πάρει αξία η περιοχή και άλλα τέτοια πολλά.
Μας τα είπαν κι άλλοι, και οι προηγούμενοι. Τα ίδια θα μας πουν και οι επόμενοι. Όμως, ο λαός της περιοχής έχει πλέον πείρα και μπορεί να δει ότι οι καπιταλιστές δεν επενδύουν για την αναβάθμιση των πόλεων για να έχουμε δουλειά με δικαιώματα, πνεύμονες πρασίνου για μας και τα παιδιά μας, δωρεάν καθολική πρόσβαση σε δομές Υγείας, Εκπαίδευσης, Άθλησης, Πολιτισμού. Επενδύουν για το κέρδος τους και μόνο. Άρα ας κρατήσουμε μικρό καλάθι για το τι και πώς θα γίνει.
(…..)
Απαντήσεις μπορούμε όλοι να δώσουμε.
Δεν έχουμε όμως κανένα δικαίωμα να απεμπολήσουμε το δικαίωμά μας να ζούμε σε ανθρώπινες πόλεις τον 21ο αιώνα, να έχουμε δουλειά με δικαιώματα, να έχουμε ζωή όπως αξίζει στην εποχή μας και στη δυνατότητα αυτού του τόπου να παράγει πλούτο, να έχουμε ελεύθερη πρόσβαση σε καθαρή θάλασσα και όχι με μαζούτ που βγάζει η αυθαιρεσία των εφοπλιστών που είναι κράτος εν κράτει, με τις ευλογίες του ΣΥΡΙΖΑ και της Περιφέρειας, οι οποίοι, ενώ βρώμισε όλος ο Σαρωνικός, όχι μόνο δεν τιμώρησαν κανέναν, αλλά τάζουν κι από πάνω ότι θα κάνουν το παραλιακό μέτωπο …”Ριβιέρα”!
Όλα αυτά τα χιλιάδες στρέμματα ανήκουν στο λαό όλου του Λεκανοπεδίου. Κι εμείς επιμένουμε, για παράδειγμα, το πάρκο του Ελληνικού, κομμάτι του παραλιακού μετώπου, με κρατική χρηματοδότηση, να γίνει Μητροπολιτικό Πάρκο με όλες τις υποδομές, αναψυχής, αθλητισμού, μόρφωσης, πολιτισμού, πράσινου, ελεύθερου χρόνου. Με δυνατότητα να γίνει το μεγάλο μπαλκόνι, η μεγάλη ανάσα δροσιάς το καλοκαίρι, για τα 4 εκατομμύρια κατοίκους της Αττικής.

Φίλες και φίλοι,
Συντρόφισσες και σύντροφοι,
Το 2015 θυμόμαστε όλοι και όλες πώς ο ΣΥΡΙΖΑ έραβε το αντιλαϊκό κυβερνητικό του κοστούμι και κορόιδευε την εργατική τάξη, το λαό, ότι “η Ευρωπαϊκή Ένωση δήθεν αλλάζει και η ελπίδα έρχεται”. Αυτή την ελπίδα του λαού την έκανε τελικά λεπίδα στη ζωή και στα δικαιώματα του λαού με το τρίτο μνημόνιο που υπέγραψε ο ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο ήρθε να προστεθεί στα δύο προηγούμενα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.
Σήμερα, επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει να αποχωριστεί το αντιλαϊκό κυβερνητικό του κουστούμι, συνεχίζει την κοροϊδία. Αυτή τη φορά η κοροϊδία έχει το όνομα “νέο κοινωνικό συμβόλαιο για την Ευρώπη του 21ου αιώνα”, το οποίο, τάχα, θα βασίζεται στην “ισότητα και την κοινωνική δικαιοσύνη””, αφού ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνησή του δεσμεύτηκαν ότι θα εφαρμόσουν μνημόνια διαρκείας σε βάρος του λαού για δεκαετίες και τώρα έχουν το θράσος να υπόσχονται ότι δήθεν θα αλλάξουν το αντιδραστικό πρόσωπο της ΕΕ με ένα “νέο κοινωνικό συμβόλαιο”!
Αφού ο κ. Τσίπρας εισέπραξε τα εύσημα και τα συγχαρητήρια από το ΔΝΤ, την Κομισιόν, τον Τραμπ, τημ Μέρκελ, τον Γιούνκερ, ακόμα και τους Βαυαρούς ακροδεξιούς, τώρα καλεί το λαό σε ένα νέο “προοδευτικό μέτωπο”, ενάντια στο νεοφιλελευθερισμό, στον εθνικισμό και την ακροδεξιά και σε αυτό το κάλεσμά του έχει ήδη βρει ανταπόκριση από τα πρωτοπαλίκαρα της κυβέρνησης του βαθέως ΠΑΣΟΚ, του Γ. Παπανδρέου, του Σημίτη πριν, τους οποίους συνεχώς προσπαθούν να αθωώσουν. Το παλιό διεφθαρμένο ΠΑΣΟΚ προσπαθούν να ξεπλύνουν, λέγοντάς μας απλά “ένα λάθος έκαναν με το ΔΝΤ”.
Και τα λένε αυτά γιατί ο ελληνικός λαός καταλογίζει πλέον και στον ΣΥΡΙΖΑ τα ίδια ή παρόμοια δήθεν λάθη. Αλλά αυτά τα “λάθη” της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και την τελευταία τετραετία του ΣΥΡΙΖΑ τα πλήρωσε και συνεχίζει να τα πληρώνει η εργατική τάξη, οι αυτοαπασχολούμενοι της πόλης και του υπαίθρου, ο ελληνικός λαός.
Και αυτοί που σήμερα στριμώχνονται για να ποζάρουν δίπλα στον Τσίπρα και στα κυβερνητικά στελέχη του, ο Ραγκούσης, η Ξενογιαννακοπούλου, ο Τζουμάκας και άλλοι, είναι οι ίδιοι που τσάκισαν το λαό εφαρμόζοντας το 1ο μνημόνιο, με το οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ κορόιδευε το λαό, ότι “θα το καταργήσει με ένα και μόνο άρθρο”.
Φαίνεται πως ο κ. Τσίπρας δεν δανείστηκε από τον πρωθυπουργό του ΠΑΣΟΚ μόνο τα στελέχη του, δανείστηκε και τα συνθήματά του και την κοροϊδία, αφού, για το ίδιο -στην ουσία- “νέο κοινωνικό συμβόλαιο” μιλούσε και ο Γ. Παπανδρέου τότε.
Το κάλεσμα του κ. Τσίπρα στην Ευρώπη απευθύνεται στην αμαρτωλή γερμανική σοσιαλδημοκρατία η οποία συγκυβερνά πολλά χρόνια με τη δεξιά χριστιανοδημοκρατία και πρωταγωνίστησε στην επίθεση στα εργατικά δικαιώματα με την “Ατζέντα 2010”.
(…..)
Τι κάνει ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνησή του; Αυτό που πριν έκαναν όλοι οι τυχοδιώκτες του πολιτικού οπορτουνισμού, πρόγονοί του…! Καλλιεργεί αυταπάτες ότι δήθεν η ΕΕ μπορεί να αλλάξει, να γίνει φιλεργατική, φιλολαϊκή. Και επειδή η ΕΕ δεν άλλαξε, επειδή στην Ελλάδα κυβέρνηση έγινε ο ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας, συνεχίζει να δίνει νέες υποσχέσεις, συσκοτίζει τον αντιδραστικό της χαρακτήρα.
Εμφανίζει την ΕΕ ως ένα ουδέτερο γήπεδο, όπου αναμετρώνται οι δυνάμεις της “προόδου” και της “συντήρησης”, κρύβοντας ότι η ΕΕ αποτελεί από την ίδρυσή της μια αντιλαϊκή – ιμπεριαλιστική διακρατική συμμαχία και άρα, από γεννησιμιού της, είναι ενταγμένη στη συντήρηση.
– Η ΕΕ εκφράζει τα συμφέροντα του κεφαλαίου, των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων απέναντι στην εργατική τάξη, στους λαούς.
– Στηρίζει τους μονοπωλιακούς ομίλους των κρατών της ΕΕ στο διεθνή ανταγωνισμό με τους αντίστοιχους των ΗΠΑ, της Ιαπωνίας, της Κίνας, της Ρωσίας.
– Η ΕΕ έχει ως αποστολή τη στήριξη της δικτατορίας του κεφαλαίου σε κάθε χώρα.
Οι αντιλαϊκές κατευθύνσεις της
για να γίνει φθηνότερη η εργατική δύναμη,
για να προχωρούν οι ιδιωτικοποιήσεις,
για να ολοκληρωθεί η εμπορευματοποίηση της Παιδείας και της Υγείας,
εφαρμόζονται σε όλα τα κράτη-μέλη, με στόχο την αύξηση των κερδών του κεφαλαίου.
Κι όλες αυτές οι κατευθύνσεις δεν είναι οι εμμονές κάποιων νεοφιλελεύθερων πολιτικών. Είναι οι αντιλαϊκές πολιτικές που υπηρετούν τη στρατηγική στήριξης της ανταγωνιστικότητας των ευρωπαϊκών μονοπωλίων και στη φάση της κρίσης και στη φάση της ανάκαμψης. Γι’ αυτό άλλωστε εφαρμόζονται σε όλα τα κράτη-μέλη της και από όλες τις αστικές κυβερνήσεις: Σοσιαλδημοκρατικές, νεοφιλελεύθερες, από κυβερνήσεις συνεργασίας ή ευρωσκεπτικιστικές.
Το κάλεσμα του κ. Τσίπρα για το νέο “κοινωνικό συμβόλαιο” απευθύνεται πρώτα και κύρια στο λαό, στους εργαζόμενους, για να στοιχηθούν πίσω από τους αντιδραστικούς στόχους της αστικής τάξης, να δεσμευτούν σε συνεχείς θυσίες, να συνθηκολογήσουν με τον πραγματικό ταξικό αντίπαλό τους.
Μια ματιά να ρίξει κανείς στους άξονες αυτού του νέου “κοινωνικού συμβολαίου”, καταλαβαίνει πού πάει το πράγμα.
Αλήθεια, για ποια “καταπολέμηση της φοροαποφυγής του μεγάλου πλούτου” μιλάει ο πρωθυπουργός; Ο οποίος, στα όργανα που συμμετέχει, έχει ήδη ψηφίσει τη μείωση του αφορολόγητου; Ο οποίος αύξησε τους άδικους έμμεσους φόρους;
Την ίδια ώρα που έκανε ό,τι μπορούσε για να ελαφρύνει τη φορολογία του μεγάλου κεφαλαίου, έχει το θράσος να μιλά για φορολογία του μεγάλου πλούτου, όταν η κυβέρνησή του συνεχίζει τα “δωράκια” στο μεγάλο κεφάλαιο: Μετά τη μείωση της φορολογίας στα μερίσματα των μετόχων, σειρά είχε η εθελοντική εισφορά των εφοπλιστών η οποία είναι ακόμη πιο κάτω κι απ’ τα ελάχιστα που είχε ανακοινώσει ο κ. Τσίπρας, φτάνοντας στο ποσό των 40 εκατ. ευρώ για τους “αναξιοπαθούντες” εφοπλιστές. Να πώς επιτυγχάνεται η “υπεραπόδοση της οικονομίας”:
Με το ξεζούμισμα του λαού για να δίνονται φοροαπαλλαγές στο μεγάλο κεφάλαιο.
….Αυτή η ΕΕ δεν μπορεί να γίνει η ΕΕ της δημοκρατίας, της αλληλεγγύης και των ισότιμων σχέσεων των κρατών-μελών, όσες διακηρύξεις κι αν κάνει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για θεσμούς “διαφάνειας και λογοδοσίας”, που τάχα θα διευρύνουν τη δημοκρατία, γιατί πολύ απλά όλοι οι θεσμοί της είναι αντιδραστικοί. Είτε σ’ αυτούς αποφασίζουν εκλεγμένοι απευθείας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είτε διορισμένοι επίτροποι και τεχνοκράτες από τις εκλεγμένες κυβερνήσεις των κρατών-μελών. Η αποστολή τους είναι η ίδια:
Η θωράκιση των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου.
Τα περί “κοινωνικής συμμετοχής” δεν είναι τίποτα άλλο από εργαλεία ενσωμάτωσης του λαού στους στόχους της άρχουσας τάξης. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, τα δημοψηφίσματά τους, που τα φτιάχνουν και τα φέρνουν στα μέτρα τους, όπως έγινε και στην Ελλάδα, στη Γαλλία, στην Ιρλανδία, πρόσφατα στη γειτονική χώρα, για τη Συμφωνία των Πρεσπών.
Όσο για την εμβάθυνση, με δομές ενιαίας διακυβέρνησης και τη σταδιακή μετατροπή της ΕΕ σε ομοσπονδία κρατών, όπως προτείνει ο Μακρόν, ακόμα κι αν υλοποιηθεί, το μόνο που σηματοδοτεί είναι η ενιαία και πιο αποφασιστική εφαρμογή των αντιλαϊκών αντιδραστικών κατευθύνσεων.
Πάει πολύ να υπόσχεται ο κ. Τσίπρας ότι μια ΕΕ της αλληλεγγύης και των ισότιμων σχέσεων θα προκύψει μέσα από -προσέξτε πώς το λέει- “πολιτικές αμοιβαιοποίησης του ρίσκου και των δημόσιων χρεών στο εσωτερικό της Ευρωζώνης”…
Φίλες και φίλοι,
Συντρόφισσες και σύντροφοι,
Το αποφασιστικό δυνάμωμα του ΚΚΕ σε ευρωεκλογές, σε δήμους και περιφέρειες είναι πραγματικό καρφί στο μάτι του εθνικισμού. Μονάχα η ενίσχυση του ΚΚΕ μπορεί να δώσει αέρα στην πάλη για την απομόνωση των φασιστοειδών.
Να στείλουμε ένα μαχητικό μήνυμα και εδώ στην Καλλιθέα:
Εδώ που κάθε στενό έχει προτομές ηρώων και χώματα βαμμένα με την πάλη του λαού ενάντια στο ναζισμό και το φασισμό δεν έχει θέση η εγκληματική ναζιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής. Χρειάζεται να δυναμώσει ο αγώνας, για να απομονωθούν οι υμνητές του Χίτλερ. Αυτοί που τολμάνε να περηφανεύονται ότι είναι “η σπορά των ηττημένων χιτλερικών του 1945”, που περηφανεύονται ότι είναι “εθνικοσοσιαλιστές, φασίστες”, αυτοί που αλληλογραφούν με στελέχη βαλκανικών ναζιστικών SS. Να απομονωθούν οι θρασύδειλοι ναζί, που τολμούν να αποκαλούν “τάγματα εφόδου” τους αγωνιστές, που οργανωμένα με τα σωματεία τους, τις Λαϊκές Επιτροπές, χαλούν τις φασιστικές φιέστες, όπως έγινε πρόσφατα με την αποφασιστική και μαχητική στάση του λαού της Καλλιθέας, που ανάγκασε σε άτακτη φυγή τα φασιστοειδή υπό την προστασία των ΜΑΤ.
Η φασιστική Χρυσή Αυγή είναι γέννημα – θρέμμα του συστήματος της αδικίας και της εκμετάλλευσης, του καπιταλισμού, όσο αντισυστημική δύναμη και να θέλει να παρουσιάζεται. Παριστάνουν τους καμπόσους, με εγκληματικές επιθέσεις…
ενάντια στο εργατικό – λαϊκό κίνημα,
ενάντια σε αγωνιστές και αντιφασίστες,
ενάντια σε ανυπεράσπιστους πρόσφυγες και μετανάστες,
ενώ είναι γατάκια μπροστά στο κράτος των αφεντικών που τόσο καλά υπηρετούν. Προπαγανδίζουν ότι εκμεταλλευτές και εκμεταλλευόμενοι έχουν κοινά συμφέροντα. Στο πρόγραμμά τους υιοθετούν όλες τις επιδιώξεις της αστικής τάξης, όπως κάνουν και όλα τα άλλα αστικά κόμματα. Την ίδια στιγμή ζητούν τσάκισμα των μεροκάματων και καμία αντίδραση από τους εργαζόμενους, για να διασφαλιστεί η κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων, ενώ μπροστά στις ευρωεκλογές θέλουν να πείσουν το λαό ότι μπορούμε να αξιοποιήσουμε τους θεσμούς της ΕΕ του κεφαλαίου, για να πετύχουμε μια δήθεν “μεγάλη Ελλάδα”!!!
Πραγματικό μέτωπο στην ακροδεξιά και το φασισμό μπορεί να αποτελέσει μόνο η μεγάλη ισχυροποίηση του ΚΚΕ, το άνοιγμα του δρόμου για ριζικές αλλαγές στην κοινωνία, στην οικονομία, στο πολιτικό σύστημα, για να γκρεμιστεί η εγκληματική ναζιστική Χρυσή Αυγή από παντού. Και από την τρίτη θέση στις ευρωεκλογές και στις βουλευτικές εκλογές. Και για να πατώσουν οι υποψήφιοί της σε Περιφέρειες και δήμους. Και για να απομονωθούν οι μπράβοι της στις εργατικές – λαϊκές γειτονιές και τους τόπους δουλειάς. Για να αποδυναμωθούν εκείνοι που δείχνουν ανοχή στα φασιστοειδή και στη δράση τους, όπως συμβαίνει και με τη δημοτική αρχή εδώ στην Καλλιθέα.
Οι κομμουνιστές δήμαρχοι έδειξαν έμπρακτα τι σημαίνει πραγματικό μέτωπο στο φασισμό, στην ακροδεξιά, στη ναζιστική εγκληματική ΧΑ. Από δω από την Καλλιθέα απευθύνουμε κάλεσμα για την ισχυροποίηση του ΚΚΕ παντού.
Απευθυνόμαστε σε όλους όσοι ανεξάρτητα αν συμφωνούν σε όλα μαζί μας, συμφωνούν όμως πως η ισχυροποίηση του ΚΚΕ μπορεί να κάνει την πραγματική διαφορά που έχει ανάγκη ο λαός και ο τόπος.
Με ισχυρό ΚΚΕ κάνουμε την πραγματική διαφορά! Για μια μεγάλη νίκη του λαού, με ΚΚΕ ισχυρό παντού».

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο