Η παρουσίαση της Αριστερής Ανατρεπτικής Δημοτικής Κίνησης “Μια Πόλη στο Δρόμο”

Με την παρουσία δεκάδων συμπολιτών μας, αγωνιστριών και αγωνιστών της Αριστεράς και των κινημάτων, έγινε την Τρίτη 16 Απριλίου στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Καλλιθέας η πρώτη παρουσίαση της Αριστερής Ανατρεπτικής Δημοτικής Κίνησης “Μια Πόλη στο Δρόμο”.

Τις διαδικασίες συγκρότησης της Κίνησης, τις πολιτικές της θέσεις και τους στόχους της παρουσίασαν ο επικεφαλής Χρήστος Ιωαννίδης και τα μέλη της συλλογικής μας εκπροσώπησης Λεωνίδας Αναγνώστου, Δήμητρα Γκεμιτζόγλου και Ραφαήλ Καστρίτσης. Την συζήτηση συντόνισε η Ιλιρίντα Μουσαράι.

Στην παρέμβασή του ο Χρήστος Ιωαννίδης τόνισε μεταξύ άλλων:

“Ζούμε, δουλεύουμε, παλεύουμε και αγωνιζόμαστε στην Καλλιθέα. Στην Καλλιθέα των εργαζομένων και των ανέργων, των μεταναστών πρώτης και δεύτερης γενιάς. Στην Καλλιθέα των κλειστών μικρομάγαζων αλλά και των θηριωδών πολυκαταστημάτων. Στην Καλλιθέα του τσιμέντου και των βρώμικων δρόμων και παράλληλα των πανάκριβων πολιτιστικών κέντρων και των «αναπλάσεων» του παραλιακού μετώπου, έργων βιτρίνας μακριά από τις ανάγκες των κατοίκων και της κοινωνίας.

Ζούμε, όμως, και στην Καλλιθέα της προσφυγιάς, της ΕΑΜικής Αντίστασης, της Αλληλεγγύης. Στην Καλλιθέα της εργατικής αντίστασης στα μνημόνια, της αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και τους μετανάστες. Στην Καλλιθέα των κινημάτων που αντιστέκονται στις διακρίσεις σε βάρος των γυναικών, των ΛΟΑΤΚΙ, των μεταναστών/ριών και των προσφύγων, των Ρομά και των αναπήρων.

Συναντηθήκαμε σε όλα τα κινήματα των τελευταίων δέκα χρόνων. Στους αγώνες ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας, ενάντια στην εργοδοτική ασυδοσία, στον αγώνα έξω από τα Ειρηνοδικεία ενάντια στους πλειστηριασμούς λαϊκών σπιτιών, στον αγώνα ενάντια στις αποκοπές ρεύματος και νερού στα χρεωμένα νοικοκυριά. Στις απεργίες των εργαζομένων στον Δήμο για μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους, με μονιμοποίηση των συμβασιούχων. Στο Αντιφασιστικό κίνημα που φράζει το δρόμο στους ναζί της Χρυσής Αυγής, τους δολοφόνους του Σαχζάτ Λουκμάν και του Παύλου Φύσσα.

[…]Για τις φτωχές λαϊκές μάζες της Καλλιθέας, το βασικό διακύβευμα των δημοτικών εκλογών του Μαΐου θα είναι όλα αυτά τα κινήματα να μπορέσουν να εκφραστούν πολιτικά με όλο το δυναμισμό και τον ριζοσπαστισμό τους, να αξιοποιηθούν οι δημοτικές εκλογές για να ακουστεί ακόμα πιο δυνατά η φωνή της αντίστασης, του αγώνα και της αλληλεγγύης, με βασικό στόχο να κλονιστεί και να υπάρξουν ρήγματα στη λειτουργία του τοπικού οικονομικοπολιτικού συστήματος, μηχανισμού υλοποίησης της πολιτικής κεφαλαίου – κυβέρνησης – ΕΕ.

Με αυτή τη λογική παρεμβαίνουμε στη μάχη των δημοτικών εκλογών στην Καλλιθέα…”

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο