Η Eleanor Friedberger παρουσιάζει το καινούριο της άλμπουμ στο ΚΠΙΣΝ

Τη Δευτέρα 26 Νοεμβρίου στις 20.30 η ταλαντούχα τραγουδίστρια Eleanor Friedberger έρχεται με το συγκρότημά της στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος για να παρουσιάσει το τελευταίο της άλμπουμ με τίτλο Rebound, εμπνευσμένο από την Αθήνα, και τον ομώνυμο θρυλικό χώρο της Πλατείας Αμερικής.

Όπως αναφέρει και η ίδια: «Το 2016, μετά από ένα μήνα στην Αθήνα, ρώτησα τη φίλη μου, την Ελληνίδα μουσικό Σtella ‘Ποιο είναι το ένα πράγμα που πρέπει να κάνω πριν φύγω;’. Κατόπιν ωρίμου σκέψεως, χαμογέλασε και μου είπε: ‘Πρέπει να πας στη Rebound. Είναι σαν ταξίδι στον χρόνο, σαν μια goth ντίσκο της δεκαετίας του ’80. Θα το λατρέψεις… αλλά είναι ανοικτά μόνο τα Σάββατα μετά τις τρεις τα ξημερώματα.’ Η Rebound αποδείχτηκε αποκάλυψη για να βρω τον ήχο και την ενέργεια για το τέταρτο άλμπουμ μου».
Η Eleanor Friedberger μεγάλωσε στο Όουκ Παρκ του Ιλινόι των ΗΠΑ και σπούδασε κινηματογράφο και αμερικανικές σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Τέξας στο Όστιν. Το 2000 μετακόμισε στη Νέα Υόρκη και έφτιαξε μια μπάντα με τον αδερφό της Μάθιου, τους Fiery Furnaces. Ηχογράφησαν εννιά άλμπουμ και εμφανίστηκαν μαζί για τελευταία φορά το 2011 στη Βαρκελώνη. Την ίδια χρονιά ηχογράφησε το πρώτο της σόλο άλμπουμ με τίτλο Last Summer. Από τότε έχει κυκλοφορήσει άλλα τρία άλμπουμ και έχει περιοδεύσει εκτενώς στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και την Αυστραλία. Έχει συνεργαστεί με το Andy Warhol Museum στο πρότζεκτ «Exposed» παίζοντας ζωντανά μουσική για ακυκλοφόρητες ταινίες του Γουόρχολ και έχει εργαστεί ως μοντέλο σε διαφημιστικές εκστρατείες μεγάλων οίκων μόδας, όπως η Miu Miu.
Στο Rebound, η Eleanor Friedberger δημιούργησε έναν λεπταίσθητο κόσμο, με μια ευχάριστη ελαφρότητα, με περισσότερα συνθεσάιζερ, πιο κινηματογραφικό και στοχαστικό σε σχέση με τα τρία προηγούμενα άλμπουμ της, διατηρώντας πάντα τα indie στοιχεία που την ανέδειξαν. Σε αντίθεση με το γαλήνιο ηχοτοπίο του New View, που ενορχήστρωσε και ηχογράφησε με την μπάντα της περιοδείας της το 2016, το Rebound το ηχογράφησε κυρίως μόνη της και με τον παραγωγό Clemens Knieper. Τα προγραμματισμένα τύμπανα, το συνθεσάιζερ juno, οι χαμηλόφωνες ρυθμικές κιθάρες και, βέβαια, η μελωδική φωνή της κυριαρχούν, ενώ οι επιρροές της ξεκινούν από τους Stereolab και τους Suicide και φτάνουν στη Λένα Πλάτωνος και τη Yellow Magic Orchestra.

Στη συναυλία στο ΚΠΙΣΝ θα βρίσκεται για πρώτη φορά μαζί της επί σκηνής ένα κουαρτέτο εγχόρδων που αποτελείται από τους:
Κώστα Παναγιωτίδη, βιολί Α
Αργυρώ Σειρά, βιολί Β
Ali Basegmezler, βιόλα
Δημήτριο Τραυλό, βιολοντσέλο
Η συναυλία της Eleanor Friedberger καθώς και το σύνολο του προγραμματισμού του ΚΠΙΣΝ, πραγματοποιούνται με ελεύθερη είσοδο χάρη στην αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).
Η είσοδος στη συναυλία είναι ελεύθερη με ηλεκτρονική προεγγραφή που θα ξεκινήσει την Τρίτη 20/11 στις 12.00 στο SNFCC.org.
Περισσότερες πληροφορίες για τις εκδηλώσεις του ΚΠΙΣΝ, μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα SNFCC.org και στις σελίδες μας στα social media @SNFCC.

Κριτικές για το άλμπουμ REBOUND
★★★★★ -MOJO
★★★★ -The Guardian
★★★★ -Q
★★★★ -Uncut
★★★★ -DIY
★★★★ -The Independent
★★★★ -The Times
«Ένας γοητευτικός ήχος που αυτές τις μέρες δεν είναι τόσο εύκολο να βρεις.» -Associated Press
“Μια δυναμική αλλαγή κατεύθυνσης.” -MOJO
“Υπέροχη διασκεδαστική electro pop” -The Guardian
“Σκοτεινή, αναζωογονητική και ζωντανή” -The Independent

Και αυτόν τον μήνα, όλες οι εκδηλώσεις του ΚΠΙΣΝ, που στην πλειονότητά τους πραγματοποιούνται με αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), έχουν ελεύθερη είσοδο.

Ο σχεδιασμός, η κατασκευή και ο πλήρης εξοπλισμός του ΚΠΙΣΝ αποτελεί τη μεγαλύτερη μεμονωμένη δωρεά του ΙΣΝ. Τον Φεβρουάριο 2017, με την ολοκλήρωση της κατασκευής του το ΙΣΝ παρέδωσε το ΚΠΙΣΝ στην Ελληνική Πολιτεία, τον νόμιμο ιδιοκτήτη του έργου. Παράλληλα, το ΙΣΝ ανακοίνωσε τη δέσμευσή του να συνεχίζει να υποστηρίζει έμπρακτα το ΚΠΙΣΝ για τα επόμενα πέντε χρόνια, με δωρεές ύψους έως €50 εκατομμυρίων για τη διοργάνωση δωρεάν εκδηλώσεων και την κάλυψη λειτουργικών εξόδων.

Επιπλέον πληροφορίες για το ΚΠΙΣΝ:
To χειμερινό ωράριο λειτουργίας (1 Νοεμβρίου έως 31 Μαρτίου) είναι: Πάρκο Σταύρος Νιάρχος Δευτέρα έως Πέμπτη 06.00-20.00 Παρασκευή έως Κυριακή 06.00 – 22.00, Φάρος 06.00-00.00, Κέντρο Επισκεπτών 09.00-22.00.
Για τη διευκόλυνση της πρόσβασης προς και από το ΚΠΙΣΝ προσφέρεται καθημερινά δωρεάν μεταφορά των επισκεπτών με τη χρήση μικρού ιδιωτικού λεωφορείου (shuttle bus). Το λεωφορείο, το οποίο φέρει πινακίδα με το λογότυπο του ΚΠΙΣΝ, ξεκινά από την πλατεία Συντάγματος (στη συμβολή της με την οδό Ερμού), πραγματοποιεί στάση στο σταθμό Συγγρού-Φιξ (επί της Λ. Συγγρού) και καταλήγει στη νότια πλευρά του Καναλιού του ΚΠΙΣΝ (κοντά στο κτίριο της ΕΛΣ) και αντίστροφα.
Εντός του ΚΠΙΣΝ λειτουργεί parking, χωρητικότητας 1000 θέσεων. Για περισσότερες πληροφορίες καθώς και για τον τιμοκατάλογο επισκεφθείτε το SNFCC.org.
Στους χώρους του ΚΠΙΣΝ λειτουργούν τέσσερα σημεία εστίασης: Στην Αγορά, στο Κέντρο Επισκεπτών με θέα το Κανάλι, στο Φάρο και στο Πάρκο. Επιπλέον, λειτουργούν και κινητά σημεία εστίασης στους εξωτερικούς χώρους, κατά μήκος του Καναλιού.
Σε όλους τους χώρους του ΚΠΙΣΝ διατίθεται δωρεάν WiFi: SNFCC-FREE-WIFI.
Οι χώροι του ΚΠΙΣΝ, συμπεριλαμβανομένου του parking, είναι προσβάσιμοι σε ΑμεΑ και αμαξίδια.
Το ΚΠΙΣΝ κατέκτησε την πλατινένια Πιστοποίηση LEED ως Πράσινο Κτίριο, την υψηλότερη δυνατή διάκριση για περιβαλλοντικά και βιώσιμα κτίρια. Το σύστημα παρέχει πιστοποίηση ότι ένα κτίριο έχει σχεδιαστεί και κατασκευαστεί με βάση τις αρχές της αειφόρου δόμησης, με περιβαλλοντικά καινοτόμες πρακτικές αποσκοπώντας στην εξοικονόμηση ενέργειας, την ορθολογική χρήση του νερού, τη μείωση των εκπομπών CO2, τη βελτίωση της ποιότητας του εσωτερικού περιβάλλοντος, την ορθολογική διαχείριση των πόρων και την αντιμετώπιση των επιπτώσεών τους. Η πλατινένια πιστοποίηση του ΚΠΙΣΝ αποτελεί την πρώτη διάκριση αυτού του είδους για πολιτιστικό έργο τέτοιας κλίμακας στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο