Γ.Εμιρζάς: Με αφορμή τα όσα έγιναν στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο

Την εποχή της παντοδυναμίας του, ο Σοβιετικός Ιωσήφ Στάλιν εισήγαγε τον πολιτικό όρο του «χρήσιμου ηλίθιου» για να προσδιορίσει εκείνη την κατηγορία πολιτών που εκ προαιρέσεως αγαθής ακολουθούσαν ακρίτως τη μοσχοβίτικη πολιτική ως συνοδοιπορούντες.
Η φράση χρησιμοποιήθηκε για να δώσει έμφαση στο γεγονός ότι οι συνάδελφοι από την συμπολίτευση, ψηφιζουν ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ. Έχω την εκτίμηση ότι περισσότερο ενοχληθήκαν από αυτό,δηλαδή ότι ψηφίζουν ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ υποχρεωτικώς,παρά από αυτό που τους είπα(που δείχνει και μια άγνοια της Ιστορίας.)
Επίσης είναι φοβερό το εξής: Για πρώτη φορά Διοίκηση του Δήμου Καλλιθέας αποχωρεί από τα έδρανα του Δ.Σ. επείδη της ασκήθηκε έντονη κριτική. Είναι σαν να δουμε κάποια στιγμή-να αποχώρεί η κυβέρνηση από την Βούλη, σε ένδειξη διαμαρτυριας, που της ασκούν κριτική. Σκέφτονται και δρουν σαν συνδικαλιστες των φοιτητικων αμφιθέατρων, που όταν δεν τους αρέσει κάτι παίρνουν την παρέα τους και φευγουν.
Υ.Γ Δεν είδα κανένα συνάδελφο της συμπολίτευσης να αισθανεται θιγμένος, όταν Δημοτικός Σύμβουλος της Διοίκησης κινήθηκε να με χτυπήσει πριν 2 χρόνια την ώρα του Δ.Σ-επειδη και σε εκείνον δεν άρεσε η κριτική μου-Δεν τους είδα να αποχωρούν και να παίρνουν αποστάσεις απο το γεγονος-Ουτε είδα τον Δήμαρχο να ωρύεται να τον συνεφέρει στην κανονικότητα-ούτε μπήκε θέμα ψηφίσματος για να καταδικαστεί το γεγονός.
Όχι μόνο δεν έκανε τα παραπάνω ο κ.Δημαρχος-αντίθετα τον επιβραβευσε κιόλας,κανοντας τον Αντιδήμαρχο.
Το “Χρησιμοι Ηλίθιοι” τους πείραξε…

Γιάννης Εμιρζάς

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο