Νέα Σμύρνη: Συγκεντρώνουν χρήματα για τον Ανδρόγεως Σαμψάκη

Στο ΚΑΤ εξακολουθεί να νοσηλεύεται ο 17χρονος πρωταθλητής των καταδύσεων, Ανδρόγεως Σαμψάκης-Μπακόπουλος, ο οποίος είχε τραυματιστεί σοβαρά στη σπονδυλική στήλη, κατά τη διάρκεια προπόνησης του στο ΟΑΚΑ.

Η μητέρα του αθλητή του ΑΝΟ Αργυρούπολης, είναι γυμνάστρια στο 7ο δημοτικό σχολείο Νέας Σμύρνης. Δάσκαλοι και γονείς στην προσπάθειά τους να στηρίξουν οικονομικά την οικογένειά του, ανακοίνωσαν ότι συγκεντρώνουν χρήματα για να μπορέσει να μεταβεί σε εξειδικευμένο κέντρο, το εξωτερικό για νοσηλεία.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αγαπητοι γονεις και φιλοι,
Ολοι γνωριζουμε για τον τον γιο της κ.Σοφιας, της γυμνάστριας μας, τον 17χρονο αθλητή καταδύσεων Ανδρόγεως Σαμψάκης, ο οποίος τραυματίστηκε στα τέλη Σεπτεμβρίου κατά τη διάρκεια της προπόνησής του στο ΟΑΚΑ κι έκτοτε νοσηλεύεται στο ΚΑΤ, έχοντας ήδη υποβληθεί σε δύο χειρουργικές επεμβάσεις.
Απο αυριο και μεχρι της 3.11, οι δυο τροχονομοι θα κρατανε απο εναν φακελο για να στηριξουμε απο καρδιας το ταξιδι που θα κάνει το παιδι στο εξωτερικό, για να ξανασταθεί στα πόδια του.
Ολο αυτο ας γινει με διακριτικοτητα και πολυ αγαπη για το παιδι αυτο.
Σας ευχαριστουμε ολους εκ των προτερων.

Το ΔΣ

Ο Ανδρόγεως Σαμψάκης υποβλήθηκε σε δεύτερη πολύωρη χειρουργική επέμβαση και νοσηλεύεται στην εντατική, την ώρα που η ανθρωπιά «ξεραίνεται».

Ο 17χρονος καταδύτης, ο οποίος τραυματίστηκε στην διάρκεια της ξηρής προπόνησης που πραγματοποιούσε στις 25/09 στο ΟΑΚΑ, εισήχθη κατά προτεραιότητα στο χειρουργείο και οι γιατροί έδωσαν υπεράνθρωπες προσπάθειες τόσο για να αποκαταστήσουν τη ζημιά που έχει υποστεί στην αυχενική μοίρα, αλλά και για να σώσουν τις ζωή του, καθότι υπήρξαν επιπλοκές.

Μετά την αφαίρεση της οπίσθιας σπονδυλοδεσίας που είχε γίνει στο πρώτο χειρουργείο, η οποία αποδείχθηκε ασταθής, παρουσίασε αιμορραγία.

Ευτυχώς, οι γιατροί κατάφεραν να την αντιμετωπίσουν και προχώρησαν σε πρόσθια σπονδυλοδεσίας και αμέσως μετά σε οπίσθια έχοντας αντικαταστήσει τον φθαρμένο 5ο σπόνδυλο με μόσχευμα.

Ο Ανδρόγεως Σαμψάκης θα παραμείνει στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας έως ότου σταθεροποιηθεί η κατάσταση του.

Ένας επιπλέον πονοκέφαλος για τους γιατρούς είναι ότι όλες αυτές τις μέρες είναι εμπύρετος και γι αυτό του χορηγείται διπλή αντιβίωση. Ο αθλητής της εθνικής ομάδας παρά το νεαρό της ηλικίας του υπομένει με σθένος τη φοβερή δοκιμασία.

Όλο αυτό το διάστημα δεν πλησιάσει κανείς τον πατέρα του Ιωάννη να του προσφέρει υλική στήριξη, αλλά ούτε καν ηθική.

«Αν το παιδί μου ήταν στρατιώτης και τραυματίζονταν την ώρα άσκησης δεν θα αναλάμβανε ο στρατός την ιατρική του φροντίδα; Αθλητής της εθνικής ομάδας ήταν και μας έκανε περήφανους για το ότι κατάφερνε να ανέβει στο βάθρο και με τις επιδόσεις του και να ακούγεται ο εθνικός ύμνος. Πού είναι τώρα η ομοσπονδία;», λέει ο Ιωάννης Σαμψάκης με παράπονο, βλέποντας όλους τους εμπλεκόμενους να σφυρίζουν αδιάφορα.

Ο ίδιος δεν μιλά για ευθύνες, μιλά όμως για ανθρωπιά. Είναι αυτό το υπό εξαφάνιση «δέντρο» που βλέπουμε να ξεραίνεται γύρω μας παρότι χρειάζεται ελάχιστο πότισμα πού και πού.

Πηγή: gazzetta.gr / notia.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο