Οι νέες αντικειμενικές αξίες θα αλλάξουν 20 φόρους και τέλη

Τα πάνω-κάτω θα έρθουν με τις αλλαγές των αντικειμενικών αξιών που δρομολογεί το υπουργείο Οικονομικών, καθώς από τα πρώτα στοιχεία που έχουν συλλέξει οι τοπικές επιτροπές σύμφωνα με την εφημερίδα «Ναυτεμπορική», προκύπτει ότι σε ορισμένες περιοχές οι αντικειμενικές τιμές είναι χαμηλότερες των εμπορικών τιμών και άρα θα αυξηθούν, ενώ σε άλλες περιοχές ισχύει το αντίστροφο και αναμένονται μειώσεις ακόμη και πάνω από το 40%.

Οι νέες τιμές εφορίας των ακινήτων θα εφαρμοστούν από 1-1-2018 και θα επηρεάσουν περίπου 20 φόρους και τέλη, μεταξύ των οποίων είναι και ο ΕΝΦΙΑ.

Οι συγκεκριμένοι θα αυξομειωθούν ανάλογα με τις μεταβολές των αξιών, αλλά και ανάλογα με τις αλλαγές που θα επέλθουν στις κλίμακες φόρων και τελών.

Έτσι με νέες αντικειμενικές αξίες και νέους συντελεστές αναμένεται να κληθούν να πληρώσουν τον ΕΝΦΙΑ οι 6.500.000 ιδιοκτήτες ακινήτων, σύμφωνα με το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών

Σημειώνεται πως η κυβέρνηση έχει εξαγγείλει αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ, με στόχο να μετατοπίσει το βάρος στις «μεγάλες» περιουσίες και να ελαφρυνθούν αντίστοιχα οι μικρές περιουσίες, ωστόσο δεν έχουν αποσαφηνιστεί ακόμη τα όρια της μικρής και της μεγάλης περιουσίας.

Επίσης, δεν αποκλείονται αλλαγές και σε άλλους φόρους και τέλη, ώστε να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα των αντικειμενικών αξιών, αλλά χωρίς να μειωθούν τα έσοδα που ήδη εισπράττει το Δημόσιο.

aftodioikisi.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο