ΟΑΕΔ: Έρχεται πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας για 6.300 ανέργους

Νέο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας που θα δημιουργήσει 6.300 θέσεις εργασίας σε 34 δήμους της χώρας και αφορά μακροχρόνια ανέργους που θα δουλέψουν για 8 μήνες σε κοινωφελή προγράμματα, έρχεται το αμέσως επόμενο διάστημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, το πρόγραμμα αναμένεται να δημοσιοποιηθεί εντός του Οκτωβρίου. Τις επόμενες μέρες το υπουργείο Εργασίας, θα προχωρήσει στη διαμόρφωση των τελευταίων λεπτομερειών και στην συνέχεια την υλοποίηση του, θα αναλάβει ο ΟΑΕΔ.

Το πρόγραμμα θα είναι συγχρηματοδοτούμενο και θα αφορά τη δημιουργία 6.300 θέσεων που θα καλύψουν άνεργοι εγγεγραμμένοι στο μητρώα του ΟΑΕΔ και θα προσληφθούν σε 34 δήμους της χώρας. Αναμένεται να ξεκινήσει εντός του Οκτωβρίου.

Αντικείμενο της Δράσης είναι η δημιουργία θέσεων πλήρους απασχόλησης μέσω της τοποθέτησης προσωπικού σε Δήμους – Θύλακες Υψηλής Ανεργίας σε έναν κύκλο συνολικής διάρκειας 8 μηνών και έχει ως διττό στόχο αφενός την άμεση αντιμετώπιση της ανεργίας πληθυσμιακών ομάδων που πλήττονται εξαιτίας της οικονομικής κρίσης και της μακράς ύφεσης που υφίσταται η ελληνική οικονομία, σε περιοχές που πλήττονται περισσότερο από την ανεργία και αφετέρου στην αναβάθμιση των προσόντων των συμμετεχόντων, ώστε να διευκολυνθούν στην επανένταξή τους στην αγορά εργασίας.

Πρόκειται για προγράμματα κοινωφελούς χαρακτήρα, οκτάμηνης διάρκειας που απευθύνονται κυρίως σε μακροχρόνια ανέργους.

Προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος της διευκόλυνσης της επανένταξης των ανέργων στην αγορά εργασίας προβλέπονται δράσεις ενεργοποίησης των ωφελουμένων, όπως συμβουλευτική, κατάρτιση κ.λπ. Αναφορικά με τη συμβουλευτική, στα ΚΠΑ2 του ΟΑΕΔ θα προσφέρονται δύο υποχρεωτικές συνεδρίες στους ωφελουμένους, κατά την είσοδο και την έξοδό τους στην πράξη χωρίς κόστος, με όρους που θα εξειδικεύονται στην προκήρυξη του ΟΑΕΔ.

Προϋποθέσεις συμμετοχής των ανέργων

Οι ωφελούμενοι απαιτείται να είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ και πρέπει να ανήκουν σε μία τουλάχιστον από τις παρακάτω κατηγορίες:

— Εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοι αυτών είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ
— Εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς
— Εγγεγραμμένοι μακροχρόνια άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ
— Άνεργοι πτυχιούχοι ΑΕΙ πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα, εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων πτυχιούχων του ΟΑΕΔ
— Εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ άνω των 29 ετών
— Εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων ΑμεΑ του ΟΑΕΔ. Υπενθυμίζουμε ότι ποσοστό 15% των θέσεων θα καλυφθεί από ΑμεΑ, βάσει της νέας νομοθεσίας.

aftodioikisi.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο