Προσφυγή εμπόρων στο ΣτΕ κατά της απόφασης για τις Κυριακές

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγαν έμποροι και εργαζόμενοι κατά της υπουργικής απόφασης για τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές.

Η προσφυγή κατατέθηκε την ΕΣΕΕ, την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων και τη ΓΣΕΒΕΕ με βασικό κορμό της επιχειρηματολογίας την προηγούμενη απόφαση του ΣτΕ για το ίδιο θέμα, που είχε δικαιώσει τον εμπορικό κόσμο, αλλά και τα αποτελέσματα ερευνών που έχουν διενεργήσει οι αρμόδιοι φορείς σχετικά με τη μέχρι σήμερα λειτουργία των καταστημάτων για οκτώ Κυριακές τον χρόνο.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΣΕΕ, Βασίλης Κορκίδης, «όπως φάνηκε από την λειτουργία των καταστημάτων την πρώτη Κυριακή των εκπτώσεων, το αποτέλεσμα για τη πλειονότητα της αγοράς ήταν απογοητευτικό, κάτι που δείχνει αφενός αδυναμία κατανάλωσης και αφετέρου απαξίωση της ιδέας του ανοίγματος τις Κυριακές». Μάλιστα χαρακτηρίσε την κίνηση στην αγορά, ως κίνησης μιας μάλλον κακής καθημερινής.

Ο κ. Κορκίδης επεσήμανε ότι από τα πρώτα στοιχεία προκύπτει ότι ο τζίρος μίας εμπορικής επιχείρησης -ανεξαρτήτως μεγέθους- δεν ήταν αρκετός, για να καλύψει τα έξοδά της. Διευκρίνισε, ωστόσο, ότι τα ακριβή στοιχεία θα γίνουν μετά το τέλος των εκπτώσεων, μαζί με τον συνολικό φετινό καλοκαιρινό τζίρο και μετά από αναλυτική έρευνα που θα κάνει η ΕΣΕΕ σε όλη την Ελλάδα.

 Πάντως θα πρέπει να σημειώσουμε ότι αν και η αγορά κρατάει στάση αναμονής για το πώς θα διαμορφωθούν οι συνθήκες με την λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές μέχρι και τον Οκτώβριο, σύμφωνα με την σχετική υπουργική απόφαση.

Την περασμένη Κυριακή λειτούργησαν χθες τα μεγάλα καταστήματα που βρίσκονται εντός του γεωγραφικού ορίου που επιτρέπει ο νόμος να είναι ανοιχτά.

 iefimerida.gr 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο