Καταγγελία για τον ΕΟΠΥΥ Καλλιθέας από μητέρα παιδιού με αυτισμό

Την αδιανόητη αντιμετώπισή της από την υπηρεσία και τους υπαλλήλους και την κοινωνική πολιτική του κράτους με τα οφειλόμενα επιδόματα περιγράφει στο protothema.gr

Κραυγή απελπισίας αποτελεί η καταγγελία μητέρας παιδιού με αυτισμό προς το protothema.gr. Η γυναίκα περιγράφει τον απίστευτη ταλαιπωρία που υφίσταται εδώ και μήνες στον ΕΟΠΥΥ Καλλιθέας, όπου παραμένουν σε εκκρεμότητα για να της καταβληθούν περίπου 4.000 ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί σε επιδόματα πολλών μηνών. Η γυναίκα περιγράφει ωστόσο και την απίστευτη αντιμετώπισή της από τους υπαλλήλους της υπηρεσίας.
Το πλήρες κείμενο της καταγγελίας της ακολουθεί:

Κουράστηκα….
Το παιδί μου είναι αυτιστικό με αναπηρία τραβάω τον Γολγοθά μου κάθε μέρα,   κάνω υπομονή, και με τη βοήθεια του θεού πορευόμαστε, όχι όμως άλλη κοροϊδία, δεν την αντέχω!

Από τον Ιανουάριο σταματήσαμε να καταθέτουμε για ειδική αγωγή στο ΙΚΑ και πλέον καταθέτουμε στον ΕΟΠΥΥ Καλλιθέας. Κάθε μήνα περιμένω στην ουρά για να παραλάβουν τα χαρτιά μου αγενείς υπάλληλοι και πληρώνομαι μετά από μήνες!
Στην αρχή περίμενα γιατί δεν είχαν παραλάβει τις εκκρεμότητες από το ΙΚΑ. Μια μέρα τέλος Γενάρη, πήγα στον Διευθυντή της Καλλιθέας ο οποίος με ένα “ευγενικό χαμόγελο” με καθησύχασε ότι από Φεβρουάριο που θα φτιαχτεί το σύστημα θα πληρωθούμε. Μου έδωσε και το τηλέφωνο του και επιτέλους ανακουφίστηκα ότι ένας “καλός άνθρωπος” θα με βοηθήσει…..
Από τότε όμως με πλήρωσαν μόνο για ένα μήνα και τίποτα άλλο. Έχουν μαζευτεί 9 μήνες!

 Περίπου 4.000 ευρώ!!!! Όποτε πάω από εκεί δεν τον βρίσκω! Όλο λείπει…και οι υπάλληλοι τον καλύπτουν!! Έξω από το γραφείο του 3 καρότσια από το Σκλαβενίτη που είναι απέναντι τους. Μέσα στο γραφείο του όπως βλέπω από το τζάμι άλλο ένα καρότσι, χαρτιά και καφέδες παρατημένα παντού …Σαν να μην πατάει ποτέ στη δουλειά του. Το τηλέφωνο του δεν το σηκώνει ποτέ. Πώς να το σηκώσει αφού δεν είναι εκεί άλλωστε; Είναι αυτή εικόνα υπηρεσίας;;

To κράτος κάνει κοινωνική πολιτική με τα δικά μου 4.000 ευρώ!  Ο άντρας μου άνεργος 6 μήνες και ένας δημόσιος υπάλληλος με κοροϊδεύει.  Εγώ τον πληρώνω και αυτός δεν πάει στη δουλειά του! Τρεις μέρες τώρα, με το που ανοίγει η πόρτα στις 8 το πρωί πάω για να τον βρω, κάθομαι μέχρι τις 10 , μετά δεν μπορώ να καθυστερήσω άλλο, πρέπει να πάω στη δουλειά μου για να βγάλω λεφτά να ζήσω το παιδί μου. Είμαι εξοργισμένη! Ο κύριος αυτός είναι άφαντος! Ρωτάω α έχει άδεια και μου λένε ότι σε λίγη ώρα θα έρθει. Ψεύτες όλοι τους.

Αυτός ο άνθρωπος με την ψεύτικη ευγένεια τάζει λαγούς με πετραχήλια και  δεν κάνει τίποτα. Δεν πάει ούτε στη δουλειά του. Το κέντρο που πάω το παιδί νομίζει ότι τους κοροϊδεύω και με απειλούν να σταματήσουν το παιδί και αυτός ο αχρείος δεν έρχεται ούτε για δουλειά! Δεν ξέρω αν έχει νόημα να πάω στον ΕΟΠΥΥ, θα τον καλύπτουν και αυτοί αφού είναι όλοι τους ίδιοι!! Κι αν πάω φοβάμαι μην με βάλουν στο μάτι και με καθυστερήσουν κι άλλο για αυτό τα γράφω σε εσάς για να τους άνετε ρεζίλη, μπας και ντραπούν. Σίγουρα δεν κοροϊδεύουν μόνο εμένα! Εχτές έβγαλα κρυφά και μία φωτογραφία για να μην νομίζετε ότι λέω ψέματα.

Μια εικόνα χίλιες λέξεις έτσι δεν λένε;
Πηγαίνετε από τον ΕΟΠΥΥ Καλλιθέας και δείτε από μόνοι σας. Οκτώ το πρωί ανοίγουν. Που είναι αυτός ο κύριος; Πότε πάει δουλειά;
Έλεος! Θέλω τα λεφτά μου! Λυπηθείτε με, βοηθείστε με!

protothema.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο