Δεν προλαβαίνετε το γυμναστήριο; Μπορείτε και στο σπίτι

Ξέρετε πόσο σημαντικό είναι για την υγεία σας –τη σωματική και την ψυχική- να ασκείστε τακτικά και το γυμναστήριο είναι η πιο προφανής επιλογή. Το να γραφτείτε όμως σε ένα γυμναστήριο δεν είναι πάντα εύκολο, για πολλούς και διάφορους παράγοντες: το πιο κοντινό γυμναστήριο μπορεί να μη σας εξυπηρετεί ή να μην ταιριάζουν τα ωράριά σας, δεν θέλετε να δεσμευτείτε με συνδρομή, δεν είστε τύπος των ομαδικών προγραμμάτων ούτε έχετε χρόνο για χάσιμο στην αναμονή για τα μηχανήματα τις ώρες αιχμής.

Όλα αυτά σημαίνουν ότι η γυμναστική είναι κάτι που δεν θα μπει ποτέ στην καθημερινότητά σας. Όχι, εφόσον αποφασίσετε να οργανώσετε –σταδιακά αν χρειάζεται- ένα γυμναστήριο στο σπίτι σας. Όπου έχετε λίγο χώρο που σας περισσεύει, στο υπνοδωμάτιο, στην αποθήκη, στο υπόγειο ή στο δώμα, μπορείτε να τον εκμεταλλευτείτε προς όφελος της υγείας σας.

Ξεκινήστε απλά και σταδιακά: Με ένα yoga mat, ένα λάστιχο και μία μπάλα ισορροπίας, κάνετε σχεδόν ανέξοδα την αρχή. Ένας διάδρομος ή ποδήλατο και ένα μηχάνημα για βάρη ή μερικά διαφορετικά σετ ελεύθερων βαρών είναι αρκετά για να ξεκινήσετε και με αυτά μπορείτε να εξασκηθείτε σε πολλά είδη προπονήσεων.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο