Εξαρθρώθηκε πολυμελή σπείρα με τεράστια ποσότητα ναρκωτικών (συλλήψεις και στην Καλλιθέα)

– Συνελήφθησαν οκτώ  άτομα εκ των οποίων, έξι  αλλοδαποί και δυο ημεδαποί

– Κατασχεθήκαν 12.673 γραμμάρια κοκαΐνης, 13.940 γραμμάρια κατεργασμένης κάνναβης (σοκολάτα), 9.201,6 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης υδροπονικής καλλιέργειας (skunk), η αξία των οποίων υπολογίζεται στο χρηματικό ποσό του  1.000.000 ευρώ

 – Κατασχέθηκαν επίσης, μια μεταλλική πρέσα με τα σύνεργα της χρησιμοποιούμενη για την επανατυποποίηση των ναρκωτικών, τα χρηματικά ποσά των 62.900  ευρώ,  100 δολαρίων Η.Π.Α. και 50 λιρών Αγγλίας , τρία  Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, ένα πιστόλι, τέσσερις  ζυγαριές ακριβείας και πλήθος κινητών τηλεφώνων.

Εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας  Αττικής, εγκληματική οργάνωση δραστηριοποιούμενη στην εισαγωγή και μεταφορά ναρκωτικών στην ελληνική επικράτεια από την Δυτική Ευρώπη, καθώς και στην αποθήκευση, απόκρυψη και περαιτέρω διακίνησή τους.

Συνελήφθησαν χθες, μετά από εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση, σε διάφορες περιοχές της Αττικής (Άλιμος, Άγιος Δημήτριος, Ν. Σμύρνη, Ν. Κόσμος, Καλλιθέα και Ζωγράφου) οκτώ  μέλη της σπείρας, εκ των οποίων έξι υπήκοοι Αλβανίας ηλικίας 23, 29, 30, 36, 38 και 38 ετών και δύο ημεδαποί ηλικίας 32 και 40 ετών. Συνεργοί των ανωτέρω και μέλη της εγκληματικής οργάνωσης είναι επίσης και τρεις υπήκοοι Αλβανίας, διαβιούντες στην Ολλανδία.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και παράβαση της Νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών, περί όπλων και περί αλλοδαπών

Ειδικότερα, η  Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών μετά από διερεύνηση πληροφοριών, αναφορικά με την εγκληματική δράση πολυμελούς κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών, ειδικότερα δε κοκαΐνης και κάνναβης, τις οποίες κατά κύριο λόγο εισήγαγαν από την Δυτική Ευρώπη και συγκεκριμένα την Ολλανδία, μέσω ανάλυσης και διασταύρωσης πληροφοριακών δεδομένων και δημιουργίας “προφίλ” των δραστών, αποκάλυψε την εγκληματική δράση της οργάνωσης και ταυτοποίησε τα μέλη της.

Κατά τη  διερεύνηση  της υπόθεσης, αποκαλύφθηκε η ιεραρχική δομή της οργάνωσης  και ο ηγετικός ρόλος του 36χρονου υπηκόου Αλβανίας, ο οποίος σε άμεση συνεργασία με τους συντονιστές των υπευθύνων για την αποθήκευση, φύλαξη, μεταφορά και διακίνηση των ναρκωτικών, κατηύθυνε τις εγκληματικές ενέργειές τους, ενώ οργάνωνε και συντόνιζε και την μεταφορά και εισαγωγή στην ελληνική επικράτεια σημαντικών ποσοτήτων ναρκωτικών από την Δυτική Ευρώπη, συγκεκριμένα από την Ολλανδία, σε συνεννόηση με εκεί διαβιούντα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης.

Στη συνέχεια αποκαλύφθηκαν οι χώροι αποθήκευσης και απόκρυψης  των ναρκωτικών, δύο (2) οικίες στον Άλιμο, μία εκ των  οποίων προορίζετο να αποτελέσει και παράνομο εργαστήριο νόθευσης και επανατυποποίησης ναρκωτικών. Αποκαλύφθηκε επίσης και ο τρόπος μεταφοράς τους, από και προς τους χώρους αυτούς, η οποία για λόγους συγκαλύψεως και αποφυγής δημιουργίας υποψιών πραγματοποιείτο με οχήματα ΤΑΞΙ, με οδηγούς μέλη της εγκληματικής οργάνωσης.

Από την έρευνα προέκυψαν τουλάχιστον 21 περιπτώσεις μεταφοράς και εμπορίας ναρκωτικών σε διάφορα άτομα σε περιοχές της Αττικής.

Σε έρευνες στις παραπάνω οικίες στον Άλιμο, σε οικίες στη Νέα Σμύρνη και στην Καλλιθέα, καθώς και σε δύο ταξί που ακινητοποιήθηκαν στο Γέρακα και στα Πετράλωνα, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

-12.673- γραμμάρια κοκαΐνης.
-1940- γραμμάρια κατεργασμένης κάνναβης (σοκολάτα).
-9.201,6- γραμμ. ακατέργαστης κάνναβης, υδροπονικής καλλιέργειας (skunk).
Τα χρηματικά ποσά των -62.900-  ευρώ,  -100- δολαρίων Η.Π.Α. και -50 λιρών Αγγλίας.
Τρία (3) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα.
Ένα (1) εύχρηστο πιστόλι με τρεις (3) γεμιστήρες.
Ένα (1) εξάρτημα σκόπευσης του ανωτέρω πιστολιού.
Σαράντα τέσσερα (44) φυσίγγια των 38 mm.
Τριάντα τρεις (33) συσκευές κινητής τηλεφωνίας.
Τέσσερις (4) ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας.
Μία (1) μεταλλική πρέσα
Ένα (1) χρηματοκιβώτιο.
Από τη μεθοδολογία δράσης, την ιεραρχική δομή, την υποδομή για την μεταφορά – εισαγωγή των ναρκωτικών, των κατασχεθεισών ποσοτήτων ναρκωτικών και των συγκεκαλυμμένων μέσων μεταφοράς (ΤΑΞΙ), προκύπτει η εκ μέρους των μελών κατάρτιση επαγγελματικής υποδομής για την διακίνηση ναρκωτικών.

Η αξία των κατασχεθεισών ποσοτήτων ναρκωτικών υπολογίζεται στο χρηματικό ποσό του 1.000.000 ευρώ Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

http://policenews.eu

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο