Γιορτάζουν τα μουσεία με ελεύθερη είσοδο

Τα μουσεία έχουν σήμερα τη γιορτή τους και μας προσκαλούν σε περιηγήσεις και εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο.
«Μουσεία και αμφιλεγόμενες ιστορίες: Τα μουσεία μιλούν για εκείνα που δεν λέγονται», είναι το θέμα που επέλεξε για το φετινό εορτασμό το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM). Mε τιμώμενο το Δημοτικό Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος, που είναι αφιερωμένο στη σφαγή περίπου 800 Ελλήνων από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής.

Τη δική της ιστορία αφηγείται η Εθνική Πινακοθήκη. Επικεντρώνεται στα τρία «πληγωμένα έργα» του Κωνσταντίνου Παρθένη και την αποκατάστασή τους. Τα έργα είχαν καταστραφεί από φωτιά στο σπίτι της κόρης του ζωγράφου, το 1981. Ακολούθησε η συντήρησή τους μετά από μακροχρόνια έρευνα. Η έκθεση θα διαρκέσει έως την Κυριακή 2 Ιουλίου 2017 και θα συνοδεύεται από παράλληλες εκδηλώσεις.

Μέχρι τις 10 το βράδυ
Σήμερα, Διεθνή Ημέρα Μουσείων, η Εθνική Γλυπτοθήκη-Εθνική Πινακοθήκη θα λειτουργήσει από τις 9.00 έως τις 22.00.

Από τις 8 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ θα υποδέχεται το κοινό σήμερα το Μουσείο της Ακρόπολης, ενώ με ελεύθερη είσοδο θα λειτουργήσει και το Σάββατο 20 Μαΐου -Ευρωπαϊκή Νύχτα Μουσείων- από τις 8 το πρωί έως τα μεσάνυχτα.

«Το Μουσείο της Ακρόπολης στη δύση του ήλιου» είναι το θέμα του ρεσιτάλ που θα δώσει ο διακεκριμένος πιανίστας Θεόδωρος Οικονόμου στην αίθουσα του Παρθενώνα (από τις 8.30 μ.μ. έως τις 11 μ.μ.)

Τα παιδιά ζωγραφίζουν όσα δεν… λέγονται προφορικά στο Μουσείο Παιδικής Τέχνης, στην Πλάκα, επίσης το Σάββατο. Καλεσμένα είναι όλα τα παιδιά, ηλικίας 5-11 ετών, ανεξαρτήτως εθνικότητας. Είσοδος ελεύθερη και δωρεάν κόστος συμμετοχής, όλα τα υλικά παραχωρούνται από το μουσείο. Τα προγράμματα επαναλαμβάνονται κάθε μισή ώρα από τις 11 έως τις 14.00.

Mε ελεύθερη είσοδο για το κοινό (11- 23.00) λειτουργεί σήμερα και το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης αλλά και όλοι οι εκθεσιακοί χώροι στην πόλη, στους οποίους παρουσιάζεται η documenta 14. Περισσότερες πληροφορίες στη διεύθυνση: https://athens.documenta.de/peripatoi

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο