Προβάδισμα στη νεολαία

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΘΟΔΩΡΗ ΨΑΛΙΔΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΗΣ ΕΝΑΡΞΗΣ ΤΟΥ 9ΟΥ ΜΑΘΗΤΙΚΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

Το Μαθητικό Φεστιβάλ αποτελεί μια μεγάλη επιτυχία του Δήμου, των πολιτών και της νεολαίας της Καλλιθέας. Θα ήθελα να συγχαρώ για τη συμβολή τους όλους τους συντελεστές και της φετινής ένατης διοργάνωσης, την Ένωση Συλλόγων Γονέων, τους εθελοντές της οργανωτικής επιτροπής, τα στελέχη της δημοτικής υπηρεσίας πολιτισμού και, κυρίως, τους εκατοντάδες των μαθητών και τους εκπαιδευτικούς των δύο βαθμίδων της Εκπαίδευσης, οι οποίοι θα παρουσιάσουν τη δουλειά και τη δημιουργία τους.
Διατηρώ αμετάβλητη την πεποίθηση ότι, από την αρχή της διοργάνωσης πριν από εννέα χρόνια, η επιτυχία αυτού του θεσμού στηρίχθηκε στο γεγονός ότι το Φεστιβάλ δεν είναι ευκαιρία για δημόσιες σχέσεις, αλλά έκφραση της απόφασης να αναδειχθεί η σημασία του διαλόγου με τη νέα γενιά και να δοθεί προβάδισμα στις αναζητήσεις και τις ανάγκες της. Ασφαλώς, αυτή η αντίληψη πρέπει να διατρέχει ολόκληρη τη δράση του Δήμου και να μη περιορίζεται στη διάρκεια μιας μόνο εκδήλωσης. Να μη είναι υποκριτική, αλλά ουσιαστική.
Θα ήθελα, με την ευκαιρία αυτή, να υπογραμμίσω ότι καμία αξιόπιστη σκοπιμότητα δεν υπάρχει, η οποία να δικαιολογεί κάθε απόπειρα εκμετάλλευσης του Φεστιβάλ. Πρώτη, η διοίκηση του Δήμου οφείλει να εγγυηθεί την αναγκαία συναίνεση για την περαιτέρω πρόοδο του θεσμού. Αλλά και όλοι μαζί από κοινού να συμβάλλομε στην εξέλιξή του με πνεύμα, το οποίο θα υλοποιεί αυτό το βασικό στόχο, το προβάδισμα στη νεολαία.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο