Ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών για την ̈Ηλεκτρική Ασφάλεια ̈

Η ΣΙΒΙΤΑΝΙΔΕΙΟΣ Δημόσια Σχολή Τεχνών και Επαγγελμάτων, σε συνεργασία με τον Τομέα Ηλεκτρολογίας, Ηλεκτρονικής και Αυτοματισμού του Εργαστηριακού Κέντρου της και υπό την αιγίδα του Δήμου Καλλιθέας, διοργανώνουν, για τέταρτη χρονιά μετά και τις επιτυχημένες δράσεις των τριών τελευταίων ετών, ένα τριήμερο δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την Ηλεκτρική Ασφάλεια.

ΠΕΜΠΤΗ 30 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017

Κατά τη διάρκεια λειτουργίας των πρωινών σχολικών μονάδων της Σιβιτανιδείου Δημόσιας Σχολής Τεχνών και Επαγγελμάτων, θα πραγματοποιηθεί εκτενής ενημέρωση των σπουδαστών της Σχολής από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Συνταξιούχων Ηλεκτρολόγων επί τεχνικών και επαγγελματικών θεμάτων.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 31 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017

Κατά τη διάρκεια λειτουργίας των πρωινών σχολικών μονάδων Σιβιτανιδείου Δημόσιας Σχολής Τεχνών και Επαγγελμάτων, θα πραγματοποιηθεί ενημέρωση των σπουδαστών της Σχολής από εκπαιδευτικούς του Τομέα Ηλεκτρολογίας, Ηλεκτρονικής και Αυτοματισμού επί θεμάτων Ηλεκτρικής Ασφάλειας.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας και ώρα 1700, θα υπάρξει υπό την Αιγίδα του Δήμου Καλλιθέας, ενημέρωση σε απλό και ουσιαστικό επίπεδο, προς κάθε ενδιαφερόμενο δημότη του Δήμου Καλλιθέας με τίτλο «Γίνομαι υπεύθυνος καταναλωτής της ηλεκτρικής μου εγκατάστασης» και ανάλυση των ακόλουθων θεματικών αξόνων:

➢ Σωστή και ασφαλής χρήση μιας ηλεκτρικής εγκατάστασης.
➢ Τρόποι ελαχιστοποίησης των κινδύνων από τη χρήση ηλεκτρικού ρεύματος και προστασία έναντι ηλεκτροπληξίας.
➢ Τι είναι το «Πιστοποιητικό του Ηλεκτρολόγου».
➢ Σωστή ενεργειακή διαχείριση των ηλεκτρικών συσκευών/καταναλώσεων κ.α.

ΣΑΒΒΑΤΟ 1 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2017

Κατά τις πρωινές ώρες, θα διεξαχθεί ενημερωτική ημερίδα με θέμα: «Ηλεκτρική Ασφάλεια», με σειρά εισηγήσεων τεχνικού ενδιαφέροντος, όπου μέσα από διευρυμένες θεματολογικά ενότητες ομιλιών, χρήσιμων οδηγιών και πρακτικών συμβουλών, θα προωθηθεί η έννοια της ηλεκτρικής ασφάλειας με απώτερο σκοπό την επιμόρφωση ομάδων – στόχων σε θέματα πρακτικών ορθής χρήσης των συσκευών που θα ελαχιστοποιούσαν το ποσοστό των θανάτων, των τραυματισμών, των πυρκαγιών και των απωλειών περιουσίας που σχετίζονται με τον ηλεκτρισμό, για το κοινό όφελος.

Το πρόγραμμα ομιλιών που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο της ενημερωτικής ημερίδας καθώς και την αφίσα της εκδήλωσης, μπορεί κανείς να αναζητήσει στον επίσημο διαδικτυακό τόπο της Σχολής.

Στις μέχρι τώρα δράσεις έχουν συμμετάσχει: Σχολικοί Σύμβουλοι και Εκπαιδευτικοί Τεχνικών ειδικοτήτων Ομοσπονδίες, Σύνδεσμοι και Ινστιτούτα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και Οργανισμοί Εξειδικευμένοι Επιστήμονες Στελέχη Τεχνικών Εταιρειών Επιστημονικοί Φορείς Ομάδες Εθελοντών κ.α. Η όλη δραστηριότητα υποστηρίζεται από τη Διοίκηση της Σιβιτανιδείου Σχολής, η οποία ως πρωτοπόρος της Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης δραστηριοποιείται διαχρονικά σε θέματα κοινωνικής ενημέρωσης όπως ο επαγγελματικός προσανατολισμός των μαθητών αλλά και σε ζητήματα σπουδών, σταδιοδρομίας, στάσεων ζωής και επιπρόσθετα της ασφάλειας έναντι ατυχημάτων.
Ως ένα θέμα που αφορά κάθε ενεργό και ευαισθητοποιημένο πολίτη, η συμμετοχή στην επικείμενη δράση κρίνεται αναγκαία. Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να επικοινωνείτε είτε μέσω e-mail (ek@sivitanidios.edu.gr), είτε μέσω fax (2104815066) με το γραφείο Οργάνωσης και Επιμέλειας της εκδήλωσης (Εργαστηριακό Κέντρο Σιβιτανιδείου Δημόσιας Σχολής Τεχνών και Επαγγελμάτων, Πληροφορίες: Ι. Λεούσης, τηλ. 2104857620).

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο