Ξεμπούκωσε όταν έπαιξε με παίκτη παραπάνω η Καλλιθέα

Νίκη-χρυσάφι με 3-1 για την ομάδα του «Ελ Πάσο» επί των Χανίων, που κατέρρευσαν μετά την αποβολή του Δαμιανάκη στο 63’
Βαθιά βαθμολογική ανάσα πήρε η Καλλιθέα με τη συμπλήρωση 17 αγωνιστικών στη Β’ Εθνική. Η αθηναϊκή ομάδα αποσπάστηκε στο +7 από τη ζώνη του υποβιβασμού μετά τη θριαμβευτική νίκη μετά το 3-1 επί των Χανίων σ’ ένα αρκετά παραγωγικό ματς που διεξήχθη το απόγευμα της Τετάρτης (22/02) και από πλευράς φάσεων. Για τους γηπεδούχους ξεχώρισαν οι Γουόρντεν, Λεβέντης, ενώ πολύτιμες λύσεις που συνδυάστηκαν από γκολ έδωσε ακόμη ο Κρεββατάς περνώντας ως αλλαγή στο 58ο λεπτό. Η Καλλιθέα επέστρεψε στις νίκες μετά από τρεις αγωνιστικές ανομβρίας σε αντίθεση με τον ΑΟΧ που ηττήθηκε για δεύτερη σερί αγωνιστική, ενώ ακολούθησε παραίτηση του τεχνικού, Σάκη Παπαβασιλείου.
Εκρηκτικό ξεκίνημα επεφύλασσε η ομάδα του Νίκου Κουρμπανά που ευτύχησε να προηγηθεί στην πρώτη αξιόλογη ευκαιρία που δημιούργησε στο ματς. Οι γηπεδούχοι αναπτύχθηκαν ταχύτατα με τελικό αποδέκτη τον Μπέλη ο οποίος σούταρε για ν’ ακολουθήσει ασταθής επέμβαση του Αθανασίου και κοντινό πλασέ του Τσίπρα για το 1-0 μόλις στο 3ο λεπτό!
Κατόπιν, τα Χανιά ανέβασαν «στροφές» κερδίζοντας μέτρα στον αγωνιστικό χώρο μετά το πρώτο 15λεπτο. Ταυτόχρονα, η αθηναϊκή ομάδα οπισθοχωρούσε δεχόμενη αρκετή πίεση στα μετόπισθεν. Οι ισορροπίες αποκαταστάθηκαν στο 35ο λεπτό. Μία εξαιρετική κάθετη πάσα του Σταματή τροφοδότησε τον Αποστολόπουλο ο οποίος εξαπέλυσε καταπληκτικό βολέ ισοφαρίζοντας σε 1-1!
Αξίζει να σημειωθεί πως οι φιλοξενούμενοι μπορούσαν κάλλιστα να προηγηθούν στο σκορ, αλλά ο Σταματής έκανε άστοχο σουτ στο 44’. Ο ίδιος ποδοσφαιριστής απείλησε με τη συμπλήρωση μίας ώρας στο ματς βρίσκοντας σε απόλυτη ετοιμότητα τον Μιχελή.
Τρία λεπτά αργότερα διαταράχθηκαν οι αριθμητικές ισορροπίες διότι αποβλήθηκε –ορθά- ο Δαμιανάκης για χρήση χεριού αντικρίζοντας δεύτερη κίτρινη κάρτα υποπίπτοντας ταυτόχρονα σε πέναλτι. Έκτοτε, επήλθε πλήρης κατάρρευση για τον ΑΟΧ ο οποίος εν μέρει αδίκησε εαυτόν.
Ο Λεβέντης εκτέλεσε εύστοχα από την άσπρη βούλα για το 2-1 στο 64ο λεπτό. Επιβεβλημένη έμοιαζε η αλλαγή πλάνου από τον πάγκο καθώς ο Σάκης Παπαβασιλείου προέβη σε δύο αλλαγές στο ύστατο ματς με τους Χανιώτες.
Παρ’ όλα αυτά δεν άλλαξε τίποτα μιας και όλα κρίθηκαν στο 77ο λεπτό! Ο Τσουκάνης ανέτρεψε ξεκάθαρα τον Κρεββατά για ν’ ακολουθήσει νέα υπόδειξη πέναλτι. Αυτή τη φορά εκτέλεσε ο «παθών» διαμορφώνοντας το τελικό αποτέλεσμα στο 78’. Για τους φιλοξενούμενους ξεχώρισαν οι Αποστολόπουλος και Σταματής.
Το ματς διηύθυνε ο Κουκουλάς από τον Σύνδεσμο Λέσβου έχοντας ως βοηθούς τους Πρέντζα (Δυτικής Αττικής), Δουλγεράκη (Ανατολικής Αττικής) και τέταρτο τον Μιχελή (Πειραιά).
Κίτρινες: 40’ Σμυρλής – 11’, 63’ Δαμιανάκης
Κόκκινες: 63’ Διαμανάκης
ΚΑΛΛΙΘΕΑ (Νίκος Κουρμπανάς): Μιχελής, Λεβέντης, Σταμόπουλος, Τσώνης, Πάτας, Κατσικογιάννης, Μπέλης (46’ Γκίνη), Σταματάκος, Σμυρλής (58’ Κρεββατάς), Τσίπρας, Γουόρντεν (68’ Στεφάνοβιτς).
ΧΑΝΙΑ (Σάκης Παπαβασιλείου): Αθανασίου, Ζέρης, Δαμιανάκης, Ηρακλής, Φουρλάνος, Τσουκάνης, Αποστολόπουλος (78’ Γεωργακόπουλος), Σταματής, Βαρούχας (72’ Λάσκαρης), Θεολόγου, Βανκεβάι (72’ Ντούμος).

a-sports.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο