Η ΕΜΥ προειδοποιεί: Χιόνια θα πέσουν στην Πάρνηθα

Καιρός για χιόνια και τσουχτερό κρύο – Νέο κύμα κακοκαιρίας θα σαρώσει σήμερα όλη τη χώρα – Χιόνια θα πέσουν και στην Πάρνηθα – Πού και πότε θα το «στρώσει» σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, (ΕΜΥ)

Αλλάζει από σήμερα, Τετάρτη (21/12/2016) το σκηνικό του καιρού. Έρχονται χιόνια, τσουχτερό κρύο και βροχές.
Αναλυτικά, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια και τα ανατολικά και βαθμιαία παροδικές χιονοπτώσεις στην Πάρνηθα (πάνω από 1.000 μέτρα). Οι άνεμοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά 6 με 7 βαθμιαία τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 04 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα ασθενών χιονοπτώσεων στα ορεινά και βαθμιαία βελτίωση. Οι άνεμοι ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία από -03 (μείον 3) έως 07 βαθμούς Κελσίου.
Μακεδονία, Θράκη
Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές ή χιονόνερο κυρίως στην κεντρική Μακεδονία και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά με βαθμιαία βελτίωση. Οι άνεμοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά 6 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία από -05 έως 08 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Ο καιρός γενικά αίθριος. Οι άνεμοι ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 5 και στο Ιόνιο 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 02 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 6 με 8 βαθμούς χαμηλότερη.
Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή χιονόνερο. Στα ορεινά και βαθμιαία και στα ημιορεινά παροδικές χιονοπτώσεις. Οι άνεμοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά 6 με 7 και βαθμιαία στα νότια τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 02 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.
Κυκλάδες, Κρήτη
Νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία στα ορεινά της Κρήτης παροδικές χιονοπτώσεις. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 βαθμιαία τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 08 έως 12 βαθμούς Κελσίου.
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ και βαθμιαία τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 08 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο