Με το νόμο-έγκλημα Παρασκευόπουλου κυκλοφορούν ελεύθεροι 3.000 βαρυποινίτες

Ο «χασάπης» που σκότωσε τη Δώρα, ο εκτελεστής του Ζαφειρόπουλου, o βιαστής της 19χρονης Γερμανίδας…

Στους 30 μήνες εφαρμογής του διαβόητου νόμου Παρασκευόπουλου η εγκληματικότητα καλπάζει. Αποφυλακίζονται αθρόα, εντελώς άκριτα και με πρωτοφανή επιείκεια 3.000 περίπου αμετανόητοι βαρυποινίτες που αλωνίζουν βίαια και δολοφονικά ανενόχλητοι, προκαλώντας δίκαια την οργή όλης της κοινωνίας.

Φρικιαστικές δολοφονίες, άγριες ληστείες, βιασμοί, βασανισμοί μέχρι θανάτου. Ο δολοφόνος της Δώρας Ζέμπερη στο νεκροταφείο, αφού πιάστηκε με 37,5 κιλά χασίς και έφαγε 20 χρόνια, πριν καλά-καλά συμπληρώσει τα έξι από αυτά αποφυλακίστηκε. Ο Γεωργιανός ληστής που σιδέρωσε την 85χρονη στο κέντρο της Αθήνας και με γροθιές τής έσπασε το σαγόνι, για να της πάρει 50 ευρώ, συνελήφθη με το αποφυλακιστήριο στην τσέπη.

 Αναρίθμητες είναι οι απεχθείς ενέργειες των  σεσημασμένων κακοποιών, αλλοδαπών και Ελλήνων, με πολλά χρόνια κάθειρξη, που αποφυλακίστηκαν σκανδαλωδώς εκμεταλλευόμενοι τους ευνοϊκούς όρους του νόμου Παρασκευόπουλου. Το νοσηρότερο στην υπόθεση που αποδεικνύεται μέρα με τη μέρα «η χαρά του εγκληματία» είναι ότι μεγάλο ποσοστό αμετανόητων βαρυποινιτών που αδιαφορούν παγερά για την ανθρώπινη ζωή, επέστρεψαν άμεσα στην παραβατική τους δραστηριότητα. Γεγονός που από το 2015 -αφότου ο νόμος για την «αποσυμφόρηση των φυλακών» εφαρμόστηκε- προκαλεί ανακύκλωση της εγκληματικότητας και αυξάνει τα παραβατικά περιστατικά, μετά από συνεχή μείωσή τους τα τρία προηγούμενα χρόνια, σύμφωνα με τις καταγραφές της Ελληνικής Αστυνομίας. Εν τω μεταξύ, τα δυσάρεστα και κλιμακούμενα αποτελέσματα για τη δημόσια ασφάλεια που διαμορφώνονται με ακέραια βαριά ευθύνη του νόμου Παρασκευόπουλου παγιώνονται όσο περνάει ο καιρός. Οι ίδιοι σκληροί κακοποιοί και λαθρέμποροι ναρκωτικών  μπαινοβγαίνουν στις φυλακές, πιάνονται και να ξαναπιάνονται από την Αστυνομία, οδηγούνται πίσω στα σωφρονιστικά ιδρύματα και προλαβαίνουν κάνοντας χρήση του ίδιου νόμου να αποφυλακιστούν και πάλι και να επιστρέψουν στην παράνομη δράση τους. Με πληθώρα αδικημάτων, ληστείες, κλοπές, διαρρήξεις, βαριές σωματικές βλάβες και ειδεχθείς ανθρωποκτονίες που βιώνει στην καθημερινότητά του ο ανυπεράσπιστος Ελληνας πολίτης.
Ιδιαίτερη, όμως, ανησυχία και προβληματισμό στους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. προκαλεί το γεγονός ότι όλο και περισσότεροι καταδικασμένοι σε πολυετή κάθειρξη για βαριά αδικήματα καταστρώνουν στη φυλακή την εγκληματική δράση τους  και πραγματοποιούν τα χτυπήματά τους τις μέρες των αδειών τους. Είναι μια νέα τάση, κάτι σαν «εγκληματικές εκδρομές», που φουσκώνει ολοένα περισσότερο. …συνεχεια εδώ

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο