Ανοίγει και πάλι για το κοινό, για το διάστημα 2-5 Ιουλίου, το Κέντρο Επισκεπτών του Κέντρου Πολιτισμού του Ιδρύματος Νιάρχος.

Λίγες μόνο ημέρες μετά τις εκδηλώσεις Metamorphosis όπου περισσότερα από 115.000 άτομα επισκέφθηκαν το ΚΠΙΣΝ, συνεχίζονται οι ανοιχτές εκδηλώσεις και τον Ιούλιο, με μουσική, δημιουργικά εργαστήρια, αθλητικά δρώμενα και χορευτικές συναντήσεις, με θέα το Κανάλι, το κατάφυτο πάρκο και τα κτήρια Λυρικής και Βιβλιοθήκης. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τζαζ, όπερα, γιόγκα και χορό για παιδιά.

Συναυλία Τζαζ με τον Δημήτρη Καλαντζή & την Ορχήστρα της ΕΡΤ

Con Alma | Latin Jazz Roots: Dimitris Kalantzis Group & Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ – Σάββατο 02.07.2016, 21.00
Ο διακεκριμένος πιανίστας Δημήτρης Καλαντζής με το γκρουπ του, που απαρτίζεται από εξέχουσες προσωπικότητες της τζαζ σκηνής, και η Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ, υπό τη διεύθυνση του Στάθη Σούλη και τις ενορχηστρώσεις του Γιάννη Αντωνόπουλου, παρουσιάζουν τη συναυλία «Con Alma | Latin Jazz Roots».
Το ρεπερτόριο θα περιλαμβάνει από παραδοσιακή αφροκουβανική θρησκευτική μουσική, μουσική των πρωτοπόρων της λάτιν τζαζ Mario Bauza και Dizzy Gilespie, της μπόσα νόβαAntonio Carlos Jobim, σάλσα και πρωτότυπες συνθέσεις, καθώς και διασκευές ελληνικής μουσικής, με τζαζ λάτιν επιρροές.

Γκαλά Όπερας
Γκαλά όπερας με πρωταγωνιστές μονωδούς της Εθνικής Λυρικής Σκηνής – 03.07.2016, Ώρα 20.30
Η τελευταία εμφάνιση της ΕΛΣ στο Κέντρο Επισκεπτών για τη φετινή χρονιά σφραγίζεται με ένα γκαλά όπερας, με τη συμμετοχή ορισμένων από τους σημαντικότερους μονωδούς του δυναμικού της. Με θέα το μαγευτικό κανάλι και τις νέες εγκαταστάσεις της ΕΛΣ, όπου θα μεταστεγαστεί ο οργανισμός σε λίγους μήνες, οι μονωδοί της θα ερμηνεύσουν σπουδαίες άριες και ντουέτα του λυρικού ρεπερτορίου.

Γιόγκα για ενήλικες

Κάθε Δευτέρα, Γιόγκα – 04.07, Ώρα 19.30-21.00
Στην καρδιά του καλοκαιριού, και για έξι συναντήσεις-εργαστήρια γιόγκα, θα εμβαθύνουμε στη σχέση που έχει η ενέργεια με την ισορροπία του σώματος, του νου και του συναισθήματος. Σύμφωνα με τα αρχαία κείμενα της Ινδίας, το σώμα μας αποτελείται από εφτά ενεργειακά κέντρα-τσάκρας που όταν βρίσκονται σε ισορροπία, βιώνουμε μια ολοκληρωμένη και ισορροπημένη ζωή, γεμάτη υγεία. Εστιάζοντας σ’ ένα τσάκρα κάθε φορά, θα ανακαλύψουμε μαζί πώς μπορούμε να βελτιώσουμε την σωματική μας υγεία, να αποκτήσουμε συναισθηματική ισορροπία, να ενισχύσουμε την προσωπική μας δύναμη, την αγάπη, τη δημιουργικότητα και να διευρύνουμε την αντίληψή μας. Η πρώτη αυτή συνάντηση εστιάζει στην ασφάλεια, τη σταθερότητα και το 1ο τσάκρα.

Αφροβραζιλιάνικος χορός για παιδιά Maculele – 05.07, Ώρα 19.00-20.15

Μaculele, ένας εκρηκτικός αφροβραζιλιάνικος πολεμικός χορός, κατά τον οποίο οι χορευτές κρατούν ξύλινα ραβδιά στα χέρια, συνθέτοντας μία εντυπωσιακή χορογραφία, στο ρυθμό του τυμπάνου. Ο χορός αναπαριστά τις μάχες ανάμεσα στις αφρικάνικες φυλές, χρησιμοποιώντας ξύλα αντί για όπλα. Τα παιδιά καλούνται να ακολουθήσουν τους βηματισμούς του δασκάλου, ενώ ταυτόχρονα συντονίζουν τους χτύπους των ξύλων, σε μία ακολουθία πρωτόγονων και έντονων κινήσεων. Με στόχο την καλλιέργεια της καλής διάθεσης, το Maculelê συμβάλλει στη σωματική και ψυχική ευεξία, την ευλυγισία, την ισορροπία και τον συντονισμό σώματος-πνεύματος.
Για παιδιά 8-15 ετών

Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο