Εικόνες ντροπής: Λιποθυμίες ηλικιωμένων στις ουρές για τα 120 ευρώ (Φωτογραφίες από Καλλιθέα)

Σε πρώτο πλάνο και πάλι η Καλλιθέα στις ανταποκρίσεις όλων των δημοσιογράφων.

Εικόνες που δεν κάνουν περήφανο κανέναν αλλά αντίθετα ντροπιάζουν τους πάντες εξελίσσονται έξω από τις τράπεζες, όπου σημειώθηκαν ακόμη και λιποθυμίες ηλικιωμένων που δεν άντεξαν την ορθοστασία επί ώρες στις ουρές περιμένοντας να σηκώσουν από τα γκισέ τα 120 ευρώ που δικαιούνται για αυτή την εβδομάδα.

Ηλικιωμένοι, όπως έλεγαν χαρακτηριστικά μιλώντας στο iefimerida.gr, δεδομένου ότι μέχρι αργά τη νύχτα ήταν γνωστό απλά ότι θα ανοίξουν 1.000 υποκαταστήματα τραπεζών για την εξυπηρέτησή τους, είχαν προσέλθει στις τράπεζες ακόμη και από τις 12 τα μεσάνυχτα, για να πιάσουν σειρά!

Οταν το πρωί, από δημοσιογαφους που είχαν πάει για το ρεπορτάζ πληροφορήθηκαν ότι η εξυπηρέτησή τους θα γίνει με αλφαβητική σειρά, κυριάρχησε, όπως ήταν λογικό, η οργή. Ανθρωποι ηλικιωμένοι, εξαντλημένοι από την ορθοστασία επί ώρες, εγκλωβισμένοι χωρίς χρήματα από τη Δευτέρα λόγων του κλεισίματος των τραπεζών που αποφάσισε η κυβέρνηση, δεν μπορούσαν να κρύψουν την οργή τους.

Μάλιστα, στην Πάτρα, σύμφωνα με το patrastimes.gr, καταγράφηκαν δύο λιποθυμικά επεισόδια καθώς οι ηλικιωμένοι προσήλθαν στις τράπεζες από το βράδυ περιμένοντας να ανοίξουν τα υποκαταστήματα στις 8 το πρωί.

Μετά από όλα αυτά που συνέβησαν το πρωί, ωστόσο, αποφασίστηκε με εντολή της Τράπεζας της Ελλάδος, να εξυπηρετηθούν όλοι ανεξαρτήτως αλφαβητικής σειράς.

 http://www.iefimerida.gr/news/214768/eikones-ntropis-lipothymies-ilikiomenon-stis-oyres-gia-ta-120-eyro-eikones#ixzz3ecXb9NTx

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο