Ο Ψαλιδόπουλος νέος εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ

Τον πρόεδρο του ΚΕΠΕ και καθηγητή στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Μιχάλη Ψαλιδόπουλο επέλεξε η κυβέρνηση ως νέο εκπρόσωπο της χώρας στο ΔΝΤ.

Μετά τις αντιδράσεις που συνάντησε η επιλογή Βαρουφάκη για την υποψηφιότητα της Ελενας Παναρίτη -η οποία αναγκάστηκε να αποσυρθεί- ο υπουργός Οικονομικών επανήλθε και όρισε τον κ. Ψαλιδόπουλο ως εκπρόσωπο στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ). Η θητεία του θα αρχίσει στις 29 Ιουνίου 2015.

Υπενθυμίζεται πως η Ελλάδα εκπροσωπείται στο ΔΝΤ από Αναπληρωματικό Εκτελεστικό Διευθυντή υπό τον Εκτελεστικό Διευθυντή που διορίζει η Ιταλία, η οποία επίσημα εκπροσωπεί στο Εκτελεστικό Συμβούλιο του ΔΝΤ την Ελλάδα, την Πορτογαλία, τη Μάλτα, την Αλβανία και τον Άγιο Μαρίνο.

Ο Μιχάλης Μ. Ψαλιδόπουλος είναι καθηγητής Ιστορίας Οικονομικών Θεωριών στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών. Κατά το παρελθόν δίδαξε στο Τμήμα Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου. Σπούδασε Οικονομικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και στο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο του Βερολίνου. Διατέλεσε υπότροφος της Γερμανικής Υπηρεσίας Ακαδημαϊκών Ανταλλαγών (DAAD) και του ιδρύματος Fulbright και επισκέπτης ερευνητής στα Πανεπιστήμια Duke, Princeton και στο King’s College του Λονδίνου. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στην Ιστορία της Οικονομικής Σκέψης του 19ου και του 20ου αιώνα, καθώς και στη σχέση μεταξύ οικονομικής σκέψης και οικονομικής πολιτικής. Έχει γράψει βιβλία, μελέτες και άρθρα σε θέματα οικονομικής ιστορίας και ιστορίας οικονομικών θεωριών με έμφαση στη σχέση μεταξύ οικονομικής σκέψης και οικονομικής πολιτικής. Το έργο του “Διεθνής σύγκρουση και οικονομική σκέψη: Διεθνές εμπόριο και εθνικό συμφέρον 17ος-20ός αιώνας”, τιμήθηκε το 2006, με το Βραβείο της Ακαδημίας Αθηνών.

http://www.iefimerida.gr/news/212290/o-mihalis-psalidopoylos-neos-ekprosopos-tis-elladas-sto-dnt#ixzz3dJ0Gc6a6

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο