Σύσκεψη ΚΚΕ στην Καλλιθέα


Σε σύσκεψη που διοργάνωσαν οι ΚΟΒ Καλλιθέας του ΚΚΕ με θέμα «Οι πολιτικές εξελίξεις και οι θέσεις του ΚΚΕ» μίλησε ο Κώστας Ζιώγας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Στην ομιλία του ανέλυσε την πολιτική, οικονομική και κοινωνική κατάσταση διεθνώς, αλλά κι έτσι όπως αυτή διαμορφώνεται στην Ελλάδα από την εφαρμογή των νέων αντιλαϊκών μέτρων που συμφώνησαν κυβέρνηση και ΕΕ προς όφελος των μονοπωλίων. Στηλίτευσε την συμπολίτευση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ που ακατάπαυστα σφυροκοπάει την εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα στο όνομα της ανταγωνιστικότητας και της ανάπτυξης, προκειμένου να δημιουργηθούν ακόμα πιο ευνοϊκές συνθήκες για την κερδοφορία των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων. Από την άλλη πλευρά του ίδιου δρόμου, ο ΣΥΡΙΖΑ, ξεπετώντας από πάνω του τα επιφανειακά «αριστερά» του πούπουλα, διαγκωνίζεται με την κυβέρνηση στο ποιος θα κάνει καλύτερη διαχείριση της ακραίας φτώχιας, αφήνοντας στο απυρόβλητο την αιτία που τη γεννά, τον καπιταλισμό. Τρέχει απ’ άκρη σ’ άκρη της γης, για να πάρει το χρίσμα του «άξιου παιδιού της διαχείρισης» από τους πιο αντιδραστικούς θεσμούς του κεφαλαίου.

Στην συνέχεια, ο Κώστας Ζιώγας κάλεσε όλους εκείνους που καλοπροαίρετα υιοθετούν, κάτω από την πίεση των αβάσταχτων οικονομικών βαρών, τα περί της «κυβέρνησης της αριστεράς» και της «ενότητας της αριστεράς» να σκεφτούν, ότι αν ο ΣΥΡΙΖΑ τώρα, που είναι αντιπολίτευση, κυνηγάει διαπιστευτήρια από τους κεφαλαιοκράτες τάζοντάς τους «γη και νερό», τι θα κάνει αν γίνει κυβέρνηση. Χαρακτηριστικό για το τι εννοούν «ενότητα της αριστεράς» ήταν η άθλια στάση που κράτησαν οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ στη συγκέντρωση – συναυλία που έγινε για να μην κλείσει το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αθηνών, όπου δεν επέτρεψαν στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ και στον κομμουνιστή Δήμαρχο Χαϊδαρίου (και πρώην εργαζόμενο του νοσοκομείου) να μιλήσουν!

Κατέληξε λέγοντας ότι η εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα κάτω από αυτές τις αρνητικές συνθήκες έχουν που να ακουμπήσουν: στο ΚΚΕ που δεν σταμάτησε τη δράση του, δεν έβαλε νερό στο κρασί του, δεν υποχώρησε ποτέ από την υπεράσπιση των συμφερόντων του λαού. Δεν υπέστειλε τη σημαία του αγώνα, δεν παραπλάνησε τον λαό καλλιεργώντας του αυταπάτες ότι μέσα σ’ αυτό το σύστημα μπορεί να υπάρχει ελπίδα ανάκαμψης γι’ αυτόν. Ενενήντα έξη χρόνια το ΚΚΕ είναι στην πρωτοπορία του αγώνα, πρωτοστατεί στο χτίσιμο της Λαϊκής Συμμαχίας για να μπορέσει η εργατική τάξη να πάρει την εξουσία και να διαχειρίζεται ο λαός τον πλούτο που παράγει.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο