Πρόγραμμα Κοινωνικής Κατοικίας που καλύπτει ενοίκιο, δάνεια και λογαριασμούς ΔΕΚΟ

Σκοπός του προγράμματος είναι να ανακουφίσει νοικοκυριά Ελλήνων με ανήλικα παιδιά που έχουν υποστεί μείωση στο εισόδημά τους με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ικανοποιήσουν βασικές καθημερινές ανάγκες και να συσσωρεύουν οφειλές λόγω των οποίων απειλείται η κατοικία τους. Το πρόγραμμα καλύπτει μέρος του στεγαστικού δανείου ή του ενοικίου της κατοικίας που διαμένουν, καθώς επίσης λογαριασμούς ΔΕΚΟ και έξοδα διατροφής. Σύμφωνα με την οργάνωση, ποσοστό μεγαλύτερο του 80% των νοικοκυριών που έχουν μέχρι τώρα εξυπηρετηθεί, εντάχθηκαν στο πρόγραμμα έχοντας υψηλές οφειλές να αποπληρώσουν.
Από το Μάρτιο του 2012, έχουν εξυπηρετηθεί περισσότερες από 4.500 οικογένειες οι οποίες πληρούσαν τα κριτήρια ένταξης
στο πρόγραμμα ενώ περισσότερες από 7.500 προσήλθαν και έλαβαν επί μέρους υπηρεσίες. Μέσω του προγράμματος μέχρι στιγμής το 75% των ωφελούμενων έχει «ομαλοποιήσει την κατάστασή του» και έχει βγει τελείως από τα χρέη που είχε, ενώ το 62% έχει ενταχθεί πλήρως στην αγορά εργασίας έχοντας τη δυνατότητα να ανταποκριθεί απολύτως στις οικονομικές υποχρεώσεις του.
Από τον Ιανουάριο του 2016 γίνονται δεκτά αιτήματα είτε ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα της Praksis (www.praksis.gr) είτε τηλεφωνικά στο 2105205200 για την Αθήνα και στο 2310502777 για τη Θεσσαλονίκη. 
Η ομάδα του προγράμματος, η οποία αποτελείται από κοινωνικούς επιστήμονες, εργασιακούς συμβούλους, χρηματοπιστωτικό σύμβουλο και νομικό πλαισιώνει την προσπάθεια της κάθε οικογένειας ξεχωριστά και είναι υπεύθυνη για την ενδυνάμωση των ενήλικων μελών του κάθε νοικοκυριού μέσα από την εργασιακή συμβουλευτική ώστε να διευρύνουν τον ορίζοντα αναζήτησης εργασίας και να ανακτήσουν την αυτονομία τους.

www.dikaiologitika.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο