«Σημείωμα» και όχι επιστολή Παπαδήμου, διευκρινίζει ο Καψής

Διευκρινίσεις για τα περί επιστολής του απερχόμενου Πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου σχετικά με την κατάσταση της οικονομίας, για το περιεχόμενο της οποίας ενημερώθηκαν χθες οι πολιτικοί αρχηγοί κατά τη σύσκεψη με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παντελής Καψής, εξηγώντας ότι επρόκειτο για ενημερωτικό σημείωμα που είχε ζητήσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Μετά τη συνάντησή του χθες με τον κ. Παπούλια, ο επικεφαλής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος γνωστοποίησε ότι ζήτησε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να δημοσιοποιηθεί η επιστολή του κ. Παπαδήμου και ότι η απάντησή του ήταν αρνητική.

«Ζητούμε την επίσημη ενημέρωση των πολιτικών αρχηγών και του λαού για την πραγματική κατάσταση στη χώρα» ανέφερε και συμπλήρωσε ότι η επιστολή του Πρωθυπουργού ήταν ανυπόγραφη.
Ο Πρωθυπουργός ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος τού ζήτησε γραπτώς σημεία της ενημέρωσης, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παντελής Καψής, το πρωί στο Μέγκα, αναφορικά με το σημείωμα του Λ.Παπαδήμου προς τον
Κάρολο Παπούλια, για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας.

Για το περιεχόμενό του ενημερώθηκαν από τον Προέδρο οι πολιτικοί αρχηγοί, κατά τη χθεσινή σύσκεψη στο Προεδρικό.

Το σημείωμα αναφερόταν στα ταμειακά διαθέσιμα και στο τραπεζικό σύστημα, πρόσθεσε ο κ. Καψής, ενώ σε ερώτηση γιατί ο κ. Παπαδήμος δεν ενημέρωσε τους πολιτικούς αρχηγούς, απάντησε ότι δεν το έκανε για να μην θεωρηθεί παρέμβαση, την στιγμή που αναζητείτο δια των διερευνητικών εντολών κυβερνητική λύση.

Και ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, ανέφερε ότι το έγγραφο για το οποίο ενημερώθηκαν οι αρχηγοί δεν ήταν επιστολή, αλλά ένα κείμενο με στοιχεία.

tanea.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο