Σε κινητοποιήσεις και πάλι οι φαρμακοποιοί

Χωρίς φάρμακα κινδυνεύουν να μείνουν οι Έλληνες ασφαλισμένοι του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) καθώς ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ) ετοιμάζεται να κατέλθει σε κινητοποιήσεις λόγω ανεξόφλητων οφειλών του ασφαλιστικού φορέα προς τα μέλη του.

Η διοίκηση του ΠΦΣ ανακοίνωσε την Δευτέρα έκτακτη συνεδρίαση για το απόγευμα της Τετάρτης 16 Μαΐου, με τη συμμετοχή των προέδρων των φαρμακευτικών συλλόγων…
των μεγάλων αστικών κέντρων, προκειμένου «να ληφθεί απόφαση για τις εξελίξεις στο θέμα των πληρωμών του ΕΟΠΥΥ».

Σύμφωνα με τον ΠΦΣ μόνο για τον Μάρτιο του 2012 τα χρέη του ΕΟΠΥΥ ανέρχονται σε 250 εκατ. ευρώ. Η έλλειψη ρευστότητας γενικώς αλλά και τα ειδικά προβλήματα του κλάδου του φαρμάκου, όπως η μηδενική πιστωτική πολιτική από μέρους των εταιριών και τα επαχθέστατα κυβερνητικά μέτρα «στραγγαλίζουν» τα φαρμακεία κατά τους εκπροσώπους τους.

«Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος έχει επανειλημμένα και έγκαιρα προειδοποιήσει όλους τους αρμόδιους υπουργούς αλλά και τον ΕΟΠΥΥ ότι η συνεχιζόμενη ασυνέπεια και στο θέμα των πληρωμών θα έχει σαν αποτέλεσμα την πλήρη κατάρρευση του συστήματος φαρμακευτικής περίθαλψης» καταλήγουν στην ανακοίνωσή τους οι φαρμακοποιοί.

protothema.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο