Αλλαγές στον τρόπο είσπραξης ληξιπρόθεσμων εισφορών

Νέο τρόπο είσπραξης των ληξιπρόθεσμων και των τρεχουσών ασφαλιστικών εισφορών, αναμένεται να προωθήσει η επόμενη κυβέρνηση σε συνδυασμό με το νέο φορολογικό από το Σεπτέμβριο.

Χθες ο ειδικός γραμματέας του ΣΕΠΕ Μιχάλης Χάλαρης είχε συνάντηση με τεχνικό κλιμάκιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, κατά την διάρκεια της οποίας συζητήθηκε…

το θέμα και επισημάνθηκε ότι οι μηχανισμοί που υπάρχουν σήμερα δεν αποδίδουν ικανοποιητικά αποτελέσματα, ιδιαίτερα σε ότι αφορά στις ληξιπρόθεσμες οφειλές. Σύμφωνα με το τεχνικό κλιμάκιο του ΔΝΤ, μεσοπρόθεσμα, θα πρέπει να δημιουργηθεί μια ανεξάρτητη αρχή στο ΙΚΑ που θα αναλάβει την είσπραξη των ασφαλιστικών εισφορών, ενώ μακροπρόθεσμα να αλλάξει άρδην ο μηχανισμός είσπραξης.

Στην καλύτερη είσπραξη των ασφαλιστικών εισφορών αναμένεται να συμβάλει η εφαρμογή των διατάξεων του νέου νόμου για την ταυτόχρονη καταβολή μισθών, εισφορών και του φόρου εισοδήματος από την 1η Ιουνίου. Η καταβολή θα γίνεται ταυτόχρονα μέσω Τραπεζών ή ΕΛΤΑ. Από τα αποτελέσματα θα εξαρτηθούν νέες παρεμβάσεις και διορθωτικές κινήσεις, ενώ έμφαση θα δοθεί στην είσπραξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών.

real.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο