Με αστυνομική συνδρομή εκτελούνται τα δρομολόγια των ΚΤΕΛ από τον Κηφισό

Παρουσία αστυνομικών δυνάμεων επιβιβάζονται στα λεωφορεία που βρίσκονται εκτός του σταθμού των ΚΤΕΛ στο Κηφισό, οι επιβάτες, καθώς ο σταθμός παραμένει αποκλεισμένος από τους οδηγούς των λεωφορείων που πραγματοποιούν σήμερα 24ωρη απεργία.

Χωρίς προβλήματα διεξάγονται, πάντως, τα δρομολόγια από τα ΚΤΕΛ Λιοσίων
Νωρίτερα, υπήρξε ένταση ανάμεσα στους απεργούς και τους ιδιοκτήτες των λεωφορείων.

Σύμφωνα με τη διοίκηση των ΚΤΕΛ για σήμερα είχαν προγραμματιστεί να γίνουν 400 δρομολόγια, περίπου 25 δρομολόγια ανά ώρα.

Οι επιβάτες που επέλεξαν να μετακινηθούν για τις γιορτές του Πάσχα με τα ΚΤΕΛ, είναι αγανακτισμένοι με την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, καθώς βρίσκονται όμηροι της διαμάχης των οδηγών με τους ιδιοκτήτες των λεωφορείων.

Από την πλευρά τους, οι ιδιοκτήτες των λεωφορείων ζητούν διάλογο με ανοιχτό σταθμό.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδία ΚΤΕΛ, Γιάννης Λάμπρου ήδη έχουν ζητήσει τη συνδρομή της αστυνομίας.

«Ζητήσαμε τη συνδρομή αστυνομίας, αλλά αυτή σφυρίζει αδιάφορα. Μία μέρα τον χρόνο περιμένουμε κι εμείς να δουλέψουμε καλά και η Πολιτεία δεν κάνει τίποτα. Θα αναγκαστούμε να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας», τόνισε.

Κανονικά διεξάγονται τα δρομολόγια από τα ΚΤΕΛ Λιοσίων, καθώς σύμφωνα με την αστυνομία δεν έκλεισε καθόλου ο σταθμός, αλλά ούτε και σημειωθήκαν επεισόδια.

«Στον σταθμό Λιοσίων δεν υπάρχει πρόβλημα και ο κόσμος μπορεί να ταξιδέψει χωρίς το παραμικρό εμπόδιο. Υπάρχει προσέλευση επιβατών που εξυπηρετείται από το πρωί» δήλωσε ο πρόεδρος των ΚΤΕΛ Ευρυτανίας, Σπύρος Σταμούλης.

Τα δρομολόγια διεξάγονται κανονικά και οι επιβάτες αναχωρούν για τους προορισμούς τους δίχως πρόβλημα.

«Ευχόμαστε καλή ανάσταση και καλές διακοπές στους επιβάτες», δήλωσαν οι παρευρισκόμενοι οδηγοί που θέλησαν να στείλουν ένα σύντομο πασχαλινό μήνυμα στο επιβατικό κοινό.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Οδηγών, Βασίλης Δημητρόπουλος τόνισε ότι οι οδηγοί δεν έχουν αντίρρηση να ανοίξουν τον σταθμό και στον Κηφισό και να προχωρήσουν σε διάλογο «με όρους λογικής και όχι με όρους ομηρίας» όπως χαρακτηριστικά είπε.

Μέχρι τότε επισήμανε ότι παραμένουν ανένδοτοι και αμετακίνητοι από τη θέση τους, κρατώντας το σταθμό κλειστό.

Η απεργιακή κινητοποίηση είναι 24ωρη και εκτιμάται ότι περίπου 15.000 επιβάτες δε θα μπορέσουν να ταξιδέψουν
σήμερα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, οι περισσότεροι επιβάτες έχουν ήδη ακυρώσει τα εισιτήριά τους.

Σήμερα ή αύριο θα συνεδριάσει η Ομοσπονδία Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδος, όπου αναμένεται να εξεταστεί και το ενδεχόμενο νέων κινητοποιήσεων.

tanea.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο