Απ΄την ανεργία στον Καιάδα..

Της Αγγελικής Νικολούλη,

Παιδιά χωρίς τον απαραίτητο εμβολιασμό. Εγκυμονούσες χωρίς καμιά παρακολούθηση. Ανασφάλιστος ένας στους τέσσερις εργαζόμενους, σε σύνολο 2,5 εκατομμυρίων.

Πολίτες που δεν έχουν τη δυνατότητα να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους στην εφορία, αποκλείονται από την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Ένα Κράτος απάνθρωπο, χωρίς κοινωνική μέριμνα. Ένα Κράτος που με τη στείρα πολιτική του, δημιουργεί στρατιές ανέργων. Και μετά, ο Καιάδας…

Σοκάρουν τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής που λειτούργησε πρόσφατα. Στηρίζεται στη βοήθεια της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και του Ιατρικού Συλλόγου. Το 54% των ατόμων που κατέφυγαν στην Κοινωνική Αποστολή, έχει απολυθεί την τελευταία 3ετία. Αποφασίστηκε η εκστρατεία πρωτογενούς πρόληψης σε όλες τις ενορίες της Χώρας, για τον βασικό εμβολιασμό των ανασφάλιστων παιδιών. Για να εντοπιστούν όμως όλοι οι άνεργοι και ανασφάλιστοι της Χώρας, θα πρέπει να συμβάλλουν σ΄αυτή την προσπάθεια τα κατά τόπους σχολεία και οι Δήμοι. Οι τελευταίοι, μην αρχίσουν πάλι τη γνωστή γκρίνια των άδειων ταμείων. Να στηριχθούν σε πολίτες εθελοντές, που σίγουρα θα βρεθούν και να εντοπίσουν στις γειτονιές τους τις οικογένειες που υποφέρουν. Τις εγκυμονούσες που κινδυνεύουν. Τα παιδιά που πεινάνε κι΄αρρωσταίνουν.

Ο εθελοντισμός αν λειτουργήσει οργανωμένα θα μεγαλουργήσει, τώρα που το Κράτος απουσιάζει…

anikolouli.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο