ΣΤΟ “ΚΟΚΚΙΝΟ” Η ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑ!

Πρωτοβουλία για τον περιορισμό της εγκληματικότητας

Με αφορμή της συνεχώς αυξανόμενη αύξηση της εγκληματικότητας στην Καλλιθέα αντιπροσωπία της Δημοτικής Παράταξης «Η Καλλιθέα Αλλάζει» συναντήθηκε με τον Διοικητή του Τμήματος Ασφαλείας Καλλιθέα. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης κ. Δημήτρης Κάρναβος ανέδειξε στο Διοικητή την ανασφάλεια που αισθάνονται οι πολίτες από την αύξηση των φαινομένων παραβατικότητας στην πόλης μας. Η παράταξή μας δήλωσε την υποστήριξή της στις προσπάθειες για περαιτέρω στελέχωση του τμήματος και αύξησης της επιχειρησιακής του δυνατότητας. Η συζήτηση, η οποία πραγματοποιήθηκε σε καλό κλίμα, ανέδειξε τη ανάγκη διεύρυνσης της συνεργασίας μεταξύ του Δήμου και της αστυνομικής αρχής για την πρόληψη της εγκληματικότητας.
Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης ο Υπεύθυνος του Τομέα Πρόληψης Εγκληματικότητας της παράταξης κ. Αναστάσιος Γαϊτάνης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

“Είχαμε σήμερα την ευκαιρία να ανταλλάξουμε απόψεις με το Διοικητή του Τμήματος Ασφαλείας Καλλιθέας σχετικά με την αύξηση της παραβατικότητας στην πόλη μας. Οι Καλλιθεάτες διαμαρτύρονται για την υποβάθμιση της ποιότητας ζωής στην πόλη εξαιτίας του φόβου που προκαλούν τα φαινόμενα βίας και εγκληματικότητας. Γι’ αυτό το λόγο ζητήσαμε από τον κ. Διοικητή να εντείνει τις προσπάθειες του. Όμως αυτό από μόνο του δεν αρκεί. Η δημοτική αρχή πρέπει άμεσα να προχωρήσει στην ενίσχυση του δημοτικού φωτισμού και στη φύλαξη των δημοτικών κοινόχρηστων χώρων. Ταυτόχρονα, πρέπει να προχωρήσει σε πρωτοβουλίες όπως της ίδρυσης του προληπτικού θεσμού του Τοπικού Συμβουλίου Πρόληψης Παραβατικότητας. Η ασφάλεια των πολιτών είναι ύψιστο δικαίωμα και πρέπει να αποτελέσει πρώτη προτεραιότητα της δημοτικής αρχής”.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο