Χρυσό μετάλλιο με ρεκόρ Ευρώπης για τον Μάμαλο στο Ντουμπάι

     Το ευρωπαϊκό ρεκόρ του Βρετανού, Νίκολας Σλέιτερ, που κρατούσε περίπου 10,5 χρόνια (28/10/2000), κατέρριψε ο Παύλος Μάμαλος στους διεθνείς αγώνες άρσης βαρών σε πάγκο με την επωνυμία Fazza που φιλοξενήθηκαν στο Ντουμπάι. Παράλληλα, ο  «ασημένιος» Παραολυμπιονίκης του Πεκίνου κατέκτησε και το χρυσό μετάλλιο της κατηγορίας των 100 κιλών σηκώνοντας 234 κιλά στην τρίτη προσπάθεια.
     «Ήταν η πρώτη μου συμμετοχή στην κατηγορία και θεωρώ ότι η κατάληξη ήταν ιδανική, αφού κατάφερα να συνδυάσω τα κιλά με το χρυσό μετάλλιο αλλά και ρεκόρ Ευρώπης. Ευχαριστώ τον προπονητή μου, Δημήτρη Ιωαννίδη και τον βοηθό του, Ηλία Αθανασιάδη, καθώς επίσης και ολόκληρη την ελληνική ομάδα γιατί είναι πάντα στο πλευρό μου», είπε ο αθλητής από τον Ασπρόπυργο, ο οποίος ξεκίνησε με 220 κιλά στην πρώτη προσπάθεια, ενώ στη δεύτερη σήκωσε 227,5 κιλά.
     Στην ίδια κατηγορία αγωνίστηκε και ο Αναστάσιος Μπάος, ο οποίος σήκωσε 160 κιλά και κατέλαβε την 10η θέση. Ο 25χρονος Μετσοβίτης, ο οποίος κατέχει το παγκόσμιο ρεκόρ νέων, θεωρείται από τα ανερχόμενα ταλέντα του αθλήματος που αναμένεται να λάμψει τα προσεχή χρόνια.
     «Έχουμε μπει ήδη στο δρόμο για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Τρεις αθλητές μας είναι ήδη κοντά στην πρόκριση, ενώ ευελπιστούμε ότι ο αριθμός αυτός θα μεγαλώσει ακόμη περισσότερο. Στο Ντουμπάι είχαμε την ευκαιρία να δούμε μερικούς νέους αντιπάλους, όπως οι Νιγηριανοί, τους οποίους πρέπει να υπολογίσουμε στο μέλλον. Εκτός των άλλων πήραμε μια γεύση για το πως θα είναι το τουρνουά της επόμενης χρονιάς, όπου περιμένουμε να συμμετάσχουμε σε ένα μικρό παγκόσμιο πρωτάθλημα. Με την ολοκλήρωση εκείνης ακριβώς της διοργάνωσης, θα πάρουμε τις τελικές αποφάσεις για τις κατηγορίες στις οποίες θα αγωνιστούμε στους Αγώνες του Λονδίνου», είπε ο ομοσπονδιακός προπονητής, Δημήτρης Ιωαννίδης.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο