ΤΗΝ ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΖΗΤΑΕΙ Ο ΕΥΘΥΜΙΟΥ…

Με επιστολή του προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη ο Δήμαρχος Μοσχάτου- Ταύρου ζητάει την μετεγκατάσταση του Αστυνομικού Τμήματος στο κέντρο της πόλης. Στην επιστολή του ο κ. Ευθυμίου αναφέρει:
“Αγαπητέ κύριε υπουργέ, κύριε Υφυπουργέ


Θα ήθελα να σας ενημερώσω για ένα ιδιαίτερα σημαντικό ζήτημα που αφορά το νέο Δήμο Μοσχάτου-Ταύρου και που αφορά το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Πρόκειται για την μετεγκατάσταση του αστυνομικού τμήματος Μοσχάτου στο κέντρο της πόλης.
Το Αστυνομικό Τμήμα του Μοσχάτου, μετέπειτα Πολυδύναμο Αστυνομικό Τμήμα, στο παρελθόν στεγαζόταν και λειτουργούσε στο κέντρο της πόλης, επί των οδών Μεταμορφώσεως και Μακρυγιάννη, κοντά στον Ηλεκτρικό σταθμό. Έτσι, οι κάτοικοι είχαν εύκολη πρόσβαση στο Αστυνομικό Τμήμα και διεκπεραίωναν εύκολα τις υποθέσεις τους. Επιπρόσθετα, η εγκατάσταση και η λειτουργία του στο κέντρο της πόλης δημιουργούσε ένα αίσθημα ασφάλειας στους κατοίκους και λειτουργούσε αποτρεπτικά για επίδοξους παραβάτες.
Το 2001 όμως, το Αστυνομικό Τμήμα Μοσχάτου μεταφέρεται στην οδό Αράχθου και Ανδιανουπόλεως, στις παρυφές της πόλης, σε περιοχή που δεν αποτελεί ζώνη κατοικίας και δεν είναι εύκολα προσεγγίσιμη με τα μέσα μεταφοράς. Αυτή η απομάκρυνση δημιούργησε αντικειμενικές αδυναμίες στην άσκηση του έργου του τμήματος. Αδυναμίες, οι οποίες, σε συνδυασμό με τον περιορισμένο αριθμό προσωπικού, διαμόρφωσαν μία δύσκολη κατάσταση για το Μοσχάτο. Με την πάροδο του χρόνου και τα ιδιαίτερα αυξημένα κρούσματα εγκληματικότητας η καθημερινότητα προκαλεί ακόμα πιο έντονα φαινόμενα ανησυχίας στους κατοίκους.

Κύριε Υπουργέ, κύριε Υφυπουργέ,
Οι πολίτες πλέον νιώθουν ανασφάλεια σε μία πόλη που ήξερε να αναδεικνύει το ανθρώπινο πρόσωπό της. Τα κρούσματα κλοπών και βίαιων επιθέσεων αυξάνονται με γρήγορους ρυθμούς και τα παράπονα των κατοίκων είναι απόλυτα δικαιολογημένα, όταν μας λένε πως δεν αισθάνονται πλέον ασφάλεια. Ως Δήμος, έχουμε καταφέρει με κόπο και σκληρή δουλειά να διατηρήσουμε ορισμένα στοιχεία γειτονιάς και να παραμείνουμε μία πόλη ανθρώπινη και οικεία στους δημότες μας. Θεωρούμε, λοιπόν, σημαντικό να εξετασθούν εκ νέου οι δυνατότητες μετεγκατάστασης του Αστυνομικού τμήματος Μοσχάτου στην έδρα του νέου διευρυμένου Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου, δηλαδή στο κέντρο του Μοσχάτου. Γι αυτό το λόγο, υπάρχουν διαθέσιμα κτίρια που θα μπορούσαν να στεγάσουν τις υπηρεσίες του αστυνομικού τμήματος.
Είμαι σίγουρος ότι με την μεταφορά του τμήματος στο κέντρο, τα σημαντικά προβλήματα αστυνόμευσης που έχουν παρουσιασθεί τα τελευταία χρόνια θα μειωθούν και θα επανέλθει το αίσθημα ασφάλειας στους κατοίκους.
Θα εκτιμούσα αν μελετήσετε μία κίνηση μετεγκατάστασης και να ξέρετε πως θα βρεθούμε στο πλευρό σας σε ό,τι χρειαστείτε.

Με εκτίμηση,
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΟΣΧΑΤΟΥ-ΤΑΥΡΟΥ
Ανδρέας Γ. Ευθυμίου”

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο