Παραμένουν τα σκουπίδια στους δρόμους

Την κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους, με δυο νέες 24ωρες απεργίες τη Δευτέρα και την Τρίτη, αποφάσισαν την Κυριακή οι εργαζόμενοι στους Δήμους. Δεν θα γίνει αποκομιδή των σκουπιδιών ούτε τις επόμενες 48 ώρες, με ορισμένες εξαιρέσεις που αποφασίστηκαν στην ίδια συνέλευση των εργαζομένων (νοσοκομεία, λαϊκές αγορές).
Η Ομοσπονδία των εργαζομένων στους ΟΤΑ καλεί τα μέλη της σε συγκέντρωση, την Τρίτη στις δέκα το πρωί, στην πλατεία Καραισκάκη. Θα ακολουθήσει πορεία προς το υπουργείο Εσωτερικών.
Ο Δήμος Αθηναίων απευθύνει έκκληση στους δημότες να αποφύγουν να κατεβάσουν τα απορρίμματα τους στους κάδους αποκομιδής έως το απόγευμα της Τετάρτης 24 Νοεμβρίου, λόγω των κινητοποιήσεων που πραγματοποιεί η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.).
Ο πρόεδρος της ΠΟΕ ΟΤΑ Θέμης Μπαλασόπουλος μιλώντας στον Α984 αποκάλυψε ότι στη συνάντηση, της περασμένης Παρασκευής, του προεδρείου με τον υφυπουργό εσωτερικών Γιώργο Ντόλιο , ειπώθηκε από τα χείλη του υφυπουργού πως “οι πρώτοι που θα θυσιαστούν στην πολιτική του μνημονίου είναι οι συμβασιούχοι και στη συνέχεια ανάλογα με τις επιταγές της τρόικας θα υπάρξουν απολύσεις και προσωπικού, είτε μόνιμου, είτε αορίστου χρόνου”.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο