ΝΕΑ ΑΡΧΗ – ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΑΣ

Ανοιχτή συνάντηση φίλων πραγματοποίησε την Δευτέρα 17 Μαΐου 2010 στην Πλατεία Δαβάκη στην Καλλιθέα ο Δημοτικός Σύμβουλος Δημήτρης Κάρναβος. Στην εκδήλωση παρευρέθησαν πλήθος Δημοτών οι οποίοι παρακολούθησαν την ομιλία του.

Με κεντρικό μήνυμα «Νέα Αρχή, Αλλαγή στον Δήμο μας» ο Δημήτρης Κάρναβος στην ομιλία του αναφέρθηκε σε σειρά ζητημάτων που απασχολούν τους Δημότες της Καλλιθέας. Μεταξύ άλλων τόνισε:


ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΡΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑ
Σήμερα κάνουμε μία νέα αρχή για την Καλλιθέα μας, μία νέα αρχή για την ποιότητα της ζωής μας. Το κεφάλαιο της στασιμότητας και της απραξίας στην πόλη μας κλείνει οριστικά σε λίγους μήνες. Μας αξίζει μία καλύτερη πόλη. Μας αξίζει μία καλύτερη ποιότητα ζωής.

Η ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ
Η Καλλιθέα μας έχει υποβαθμιστεί. Είναι ανοργάνωτη, σε πολλά σημεία βρώμικη. Η κυκλοφορία και ιδιαίτερα η στάθμευση μετατρέπονται σε οδύσσεια! Στις γειτονιές, ιδιαίτερα σε αυτές που ο δημοτικός φωτισμός είναι ανεπαρκής, κυριαρχεί ο φόβος και η ανασφάλεια. Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και η κεντρική αγορά, αγκομαχούν. Οι επιλογές για ψυχαγωγία, αθλητισμό και πολιτισμό είναι φτωχές. Οι κοινωνικές υπηρεσίες είναι ανεπαρκείς. Οι βρεφονηπιακοί σταθμοί δεν φτάνουν για τις ανάγκες των εργαζόμενων μητέρων. Η πρόνοια και η πρωτοβάθμια υγεία υπολειτουργούν. Τα δημοτικά ιατρεία δεν καλύπτουν τις ανάγκες μας, ενώ το 4ο ΚΑΠΗ για την Τρίτη ηλικία έμεινε μία ανεκπλήρωτη υπόσχεση. Η πόλη των 200.000 κατοίκων δεν διαθέτει Δημοτικό Γηροκομείο!

ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ
Είναι σε όλους μας φανερό ότι στην πόλη μας κυριαρχεί η αδιαφορία, η στασιμότητα, η έλλειψη νέων ιδεών, η έλλειψη έργων και υπηρεσιών. Η δημοτική αρχή δεν έχει σχέδιο και όραμα για να οδηγήσει την πόλη στις νέες προκλήσεις. Δεν μπορεί να δώσει ελπίδα στους Καλλιθεάτες. Η σημερινή δημοτική αρχή στέρεψε από έμπνευση.

Αυτό τον καιρό ακούγονται διάφορα για το σημερινό Δήμαρχο. Τον βλέπουμε στις τηλεοράσεις, ως κομματικό ομιλητή. Τον βλέπουμε να δίνει το χρόνο που έχει ανάγκη η Καλλιθέα σε κομματικές συσκέψεις. Άλλαξαν οι προτεραιότητές του; Κάποιοι λένε ότι θέλει να γίνει βουλευτής, άλλοι περιφερειάρχης. Ένα είναι όμως σίγουρο, η Καλλιθέα δεν τον ενδιαφέρει πλέον.

ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΡΝΑΒΟ
Με πολλούς από εσάς γνωριζόμαστε πάρα πολλά χρόνια. Στην πόλη αυτή γεννήθηκα, μεγάλωσα, σπούδασα, έκανα οικογένεια και φίλους. Στην πόλη αυτή θα μεγαλώσουν τα παιδιά μου

Πριν από 12 χρόνια αποφάσισα να ασχοληθώ με το θεσμό της τοπικής αυτοδιοίκησης. Πιστεύω ότι η αυτοδιοίκηση είναι ένας θεσμός άμεσης δημοκρατίας, ένας θεσμός κοντά στους πολίτες. Σ’ αυτή τη διαδρομή όλοι σταθήκατε δίπλα μου, δίνοντας μου κάθε φορά και μεγαλύτερη δύναμη, αναδεικνύοντας με δε τις 2 τελευταίες φορές 1ο σε σταυρούς προτίμησης.

Απλά και ανθρώπινα σας ευχαριστώ πολύ για όλα όσα μου έχετε δώσει αυτά τα χρόνια. Ελπίζω να ανταποκρίθηκα στις προσδοκίες σας. Τώρα πλέον σε μία εποχή γεμάτη δυσκολίες και εμπόδια, αισθάνομαι ότι έχω χρέος να προχωρήσω στο επόμενο βήμα, στην επόμενη πρόκληση.

Σε αυτή τη διαδρομή ουδέποτε έκρυψα τις πολιτικές μου πεποιθήσεις. Είμαι περήφανος για τις ιδέες μου, όχι όμως για όλα τα πεπραγμένα του πολιτικού φορέα στον οποίο από νέος εντάχθηκα. Η πολιτική για μένα έχει αξία όταν μπορεί να δίνει λύσεις σε προβλήματα. Και ξέρετε καλά πως τα προβλήματα της πόλης μας είναι κοινά.

Από τον μέχρι σήμερα κομματικό εναγκαλισμό της αυτοδιοίκησης, ούτε οι πολίτες ωφελήθηκαν, ούτε τα κόμματα. Το χρίσμα των πολιτών είναι πιο σημαντικό από το χρίσμα των κομμάτων. Και αυτό σήμερα με τη μεγάλη αυτή εκδήλωση μας το δώσατε. Μας δώσατε το χρίσμα αλλαγής της πόλης. Και σας ευχαριστώ θερμά.

Η ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΡΧΗ
Για να αλλάξουμε τα πράγματα χρειάζεται σχέδιο. Χρειάζεται πρόγραμμα. Χρειάζεται οργάνωση. Πιστεύω ακράδαντα ότι η Καλλιθέα μας μπορεί να γίνει καλύτερη. Πιο ανθρώπινη, πιο λειτουργική. Αρκεί αυτό να γίνει με φρέσκιες ιδέες, σκληρή και συστηματική δουλειά. Κυρίως όμως χρειάζεται αλλαγή κατεύθυνσης. Το όραμά μου για την Καλλιθέα είναι μία πόλη ανθρώπινη και λειτουργική που να σέβεται τους κατοίκους της.

Η Καλλιθέα μας χρειάζεται μία νέα αρχή. Χρειάζεται αλλαγή στο Δήμο μας. Στη μέχρι τώρα πορεία μου ξέρετε πως αναλαμβάνω τις ευθύνες μου. Ξέρετε πως αντιμετωπίζω τις προκλήσεις. Και τώρα έχουμε μπροστά μας μία μεγάλη πρόκληση. Είμαι πλέον βέβαιος ότι ήρθε η ώρα της ανανέωσης. Ήρθε η ώρα της αλλαγής, η ώρα της ελπίδας. Με σχέδιο, με όραμα, με αποφασιστικότητα και κυρίως με πολύ δουλειά ήρθε η ώρα να αλλάξουμε την Καλλιθέα.
Αυτή τη δύσκολη, αλλά συνάμα προκλητική οδό της ελπίδας σας καλώ να τη βαδίσουμε μαζί. Στις δημοτικές εκλογές του Νοεμβρίου σας καλώ όλοι μαζί να γίνουμε η δύναμη της αλλαγής. Η δύναμη της ελπίδας. Οι Καλλιθεάτες θα νικήσουμε! Όλοι μαζί για μία ανθρώπινη πόλη.

πηγη

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο