«Καίγεται» η Καλλιθέα…

Στην τελευταία στροφή θα κριθούν τα πάντα σε ό,τι αφορά τις ομάδες που θα ακολουθήσουν την Καστοριά στην Γ΄ Εθνική, καθώς μετά τα χθεσινά αποτελέσματα υπάρχει μια αμυδρή ελπίδα στην προτελευταία του βαθμολογικού πίνακα, Καλλιθέα, να παραμείνει στην κατηγορία αν υπάρξει τριπλή ισοβαθμία με Αναγέννηση Καρδίτσας και Εθνικό Αστέρα. Αυτό σημαίνει ότι η Καλλιθέα πρέπει να νικήσει εκτός έδρας τον αδιάφορο Ηλυσιακό και παράλληλα να ηττηθεί ο Εθνικός Αστέρας στη Ρόδο από τον Διαγόρα και να φέρει ισοπαλία η Αναγέννηση Καρδίτσας στη Βέροια με την τοπική ομάδα. Σ΄ αυτήν την περίπτωση οι ομάδες της Καισαριανής και της Καρδίτσας θα υποβιβαστούν στην Γ΄ Εθνική. Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση η Καλλιθέα είναι η ομάδα που θα αποχαιρετήσει την κατηγορία. Ακόμα, η Αναγέννηση Καρδίτσας με νίκη στη Βέροια μπορεί να εξασφαλίσει την παραμονή της στην κατηγορία, με την προϋπόθεση να ηττηθεί ο Εθνικός Αστέρας στη Ρόδο.
Σε ό,τι αφορά τη χθεσινή αγωνιστική, τα αποτελέσματα μάλλον κρίνονται αναμενόμενα. Η Καβάλα που συνέτριψε με 5-0 τον πρωτοπόρο Ατρόμητο και ο ΠΑΣ Γιάννινα που αναδείχτηκε ισόπαλος 2-2 με τον Αγροτικό Αστέρα, γιόρτασαν με φιέστες την άνοδό τους στη Σούπερ Λίγκα.
ΣΟΥΛΤΑΝΙΔΗΣ ΣΟΟΥ
Η Καβάλα με ηγέτη και σκόρερ τον Σουλτανίδη που πέτυχε τρία γκολ (τα άλλα οι Άλβες και Θεοδωρέλλης) επικράτησε άνετα του πρωτοπόρου Ατρομήτου με 5-0. Οι γηπεδούχοι αποθεώθηκαν από τους 5.000 οπαδούς τους για την άνοδό τους στη μεγάλη κατηγορία. Το ίδιο σκηνικό και στα Ιωάννινα, όπου ο ΠΑΣ παίζοντας μάλλον αδιάφορα αναδείχτηκε ισόπαλος 2-2 με τον Αγροτικό Αστέρα, γνωρίζοντας την αποθέωση από τους φίλους του.
Νίκη που ισοδυναμεί με σωτηρία πέτυχε η Καλαμαριά που μέσα σε δύο λεπτά πέτυχε δύο γκολ επί του Διαγόρα και ουσιαστικά εξασφάλισε την παραμονή της στην κατηγορία. Με βαριά ήττα με 4-0 από τον Ηλυσιακό αποχαιρέτησε το κοινό της η Καστοριά.
ΑΣΤΕΡΑΣ ΕΛΠΙΔΑΣ
Πολύ κοντά στη σωτηρία του βρίσκεται και ο Εθνικός Αστέρας που επιβλήθηκε με 4-2 στο γήπεδό του της αδιάφορης Κέρκυρας. Σκόρερς της ομάδας της Καισαριανής ήταν οι Ζουλίνιο, Δασκαλάκης, Γκουέι με πέναλτι και Χωριανόπουλος, ενώ τα δύο γκολ του συγκροτήματος των «Φαιάκων» πέτυχε ο Γιαννιτσανάκης. Με γκολ που πέτυχε ο Μαρκόφσκι, η Καλλιθέα νίκησε 1-0 τον αδιάφορο Ολυμπιακό Βόλου και διατήρησε τις λιγοστές ελπίδες της για παραμονή στην κατηγορία. Σπουδαίο παιχνίδι έγινε στο Ελληνικό, όπου ο Εθνικός και η Αναγέννηση Καρδίτσας που ήθελαν οπωσδήποτε βαθμό ή βαθμούς μοιράστηκαν γκολ και εντυπώσεις.
ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ
Το τελικό 1-1 αφήνει πλήρως ικανοποιημένο τον Εθνικό που εξασφάλισε την παραμονή του στην κατηγορία, ενώ η Αναγέννηση Καρδίτσας χρειάζεται μόνο νίκη για να παραμείνει στη Β΄ Εθνική. Πολύτιμη εκτός έδρας νίκη με 2-0 επί του Πιερικού πέτυχε η Βέροια. Τέλος, στο αδιάφορο βαθμολογικά παιχνίδι της 33ης αγωνιστικής η Καλαμάτα επικράτησε 3-1 του Ιωνικού.
TA NEA

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο