Νέος σταθμός του ΗΣΑΠ στο Μοσχάτο

Ανακοινώθηκε από τον Υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Κωστή Χατζηδάκη, η κατασκευή ενός νέου σταθμού στο Μοσχάτο και συγκεκριμένα στην περιοχή Ταξιάρχες. Ένα σημαντικό έργο που θα συμβάλει στη βελτίωση της καθημερινότητας όλων των συμπολιτών μας. Ο νέος σταθμός θα διαθέτει αποβάθρες μήκους 110 μέτρων, κυλιόμενες σκάλες και ανελκυστήρες για την εξυπηρέτηση των ατόμων με ειδικές ανάγκες και αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του 2010.
Παράλληλα, ανακοινώθηκε ένα πρωτοπόρο πρόγραμμα ανάπτυξης του Οργανισμού που αφορά:

  • Την κατασκευή τριών νέων σταθμών στα Καμίνια, το Ηράκλειο και στο Μοσχάτο.
  • Την κατασκευή τεσσάρων υπόγειων χώρων στάθμευσης δυναμικότητας 1010 θέσεων  στο Μαρούσι, το Ηράκλειο, το Φάληρο και την Κηφισιά.
  • xatzidakis-spanakisΤην υπογειοποίηση του τμήματος από τον Πειραιά  έως το Φάληρο.
  • Την επέκταση του ΗΣΑΠ έως την Εθνική Οδό σε πρώτη φάση και τον Άγιο Στέφανο σε δεύτερη φάση.
  • Την αλλαγή της γραμμής και την αντικατάστασή της με οπλισμένο σκυρόδεμα που θα προσφέρει στους επιβατες πιο ασφαλείς μετακινήσεις, μεγαλύτερες ταχύτητες, περισσότερη άνεση αλλά και λιγότερο θόρυβο τόσο στους χρήστες του μέσου όσο και στις περιοχές διέλευσης των συρμών.
  • Την κατασκευή νέας επισκευαστικής βάσης στον Πειραιά.
  • Την κατασκευή φωτοβολταϊκών κέντρων στους σταθμούς.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Μοσχάτου και Πρόεδρος του ΗΣΑΠ Βασίλης Σπανάκης με αφορμή τις παραπάνω εξαγγελίες έκανε την παρακάτω δήλωση:
«Όταν ανέλαβα Πρόεδρος του ΗΣΑΠ είχα δύο στόχους. Ο πρώτος να προχωρήσει ο εκσυγχρονισμός του δικτύου του ΗΣΑΠ, ενός ιστορικού μέσου σταθερής τροχιάς με το οποίο είναι συνδεδεμένη στενά η πόλη μας. Ο δεύτερος να φανώ χρήσιμος στους συμπολίτες μου. Η κατασκευή του νέου σταθμού στην πόλη που γεννήθηκα, μεγάλωσα και συνεχίζω να μένω αποτελεί ένα σημαντικό έργο που θα συμβάλει στη βελτίωση της καθημερινότητας όλων μας. Με συνέπεια, σοβαρότητα και αποτελεσματικότητα συνεχίζουμε να παραμένουμε χρήσιμοι στους πολίτες και να αποδεικνύουμε την αγάπη για την πόλη μας, με έργα!

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο