Πρόβλημα με τον "σχολικο αθλητισμό"…


Το Δημοτικό Συμβούλιο της Καλλιθέας, αφού ενημερώθηκε από τον Πρόεδρο του Αθλητικού Οργανισμού, κ. Γιώργο Μαργωμένο, για τη λειτουργία του προγράμματος «Μαζικός Σχολικός Αθλητισμός», το οποίο για μία ακόμη χρονιά πρόκειται να πραγματοποιηθεί στους αυλείους χώρους των σχολικών συγκροτημάτων, έλαβε ομόφωνα το ακόλουθο ψήφισμα:
Καταγγέλλει κάθε διοικητική ανάμειξη τόσο του 1ου Γραφείου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, όσο και Διευθυντών των σχολείων στην υλοποίηση του προγράμματος «Μαζικός Σχολικός Αθλητισμός» και καλεί την Προϊσταμένη του Γραφείου και τους Διευθυντές να ευθυγραμμιστούν και να συμμορφωθούν με τις διατάξεις του Ν. 2009/ΦΕΚ Α΄ 18/14.2.1992., το οποίο ρυθμίζει τη χρήση των σχολικών εγκαταστάσεων υπό την ευθύνη των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Εμμένει στη συνέχιση της πολυετούς αυτής δραστηριότητας, σύμφωνα με το πρόγραμμα, το οποίο έχει εκπονήσει ο Αθλητικός Οργανισμός, σε συνεργασία με την Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου.
Καλεί εκ νέου την Προϊσταμένη του 1ου Γραφείου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης να συνεργαστεί με τον Αθλητικό Οργανισμό του Δήμου και της απευθύνει την προειδοποίηση ότι κάθε περαιτέρω διαφορετική ενέργειά της νομιμοποιεί το Δήμο Καλλιθέας να ενεργήσει και αυτός για την απομάκρυνσή της από την πόλη.
Το Δημοτικό Συμβούλιο επαναλαμβάνει την ετοιμότητα του Δήμου Καλλιθέας να συνεργαστεί με τις εκπαιδευτικές αρχές για την προαγωγή του έργου τους επ? ωφελεία της εκπαιδευτικής κοινότητας και της νεολαίας της Καλλιθέας.
Το παρόν να αποσταλεί στις αρμόδιες εκπαιδευτικές αρχές και το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο