Αλέκος Ξύδης, από την πλευρά του υποκειμένου

EKTHSH KSYDHSΜεγάλη έκθεση ζωγραφικής από το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στη Δημοτική Πινακοθήκη Καλλιθέας
Παρουσία του Δημάρχου Καλλιθέας κ. Κώστα Ασκούνη, εγκαινιάστηκε στη Δημοτική Πινακοθήκη Καλλιθέας «Σοφία Λασκαρίδου» η μεγάλη έκθεση ζωγραφικής από τη συλλογή του διπλωμάτη και τεχνοκριτικού Αλέξανδρου Ξύδη, η οποία ανήκει στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (ΜΜΣΤ), στη Θεσσαλονίκη, υπό το γενικό τίτλο «Αλέκος Ξύδης, από την πλευρά του υποκειμένου».
Για τον Αλέκο Ξύδη και τη συλλογή του μίλησαν ο επιμελητής της έκθεσης, κ. Ντένης Ζαχαρόπουλος, ιστορικός της τέχνης και Καλλιτεχνικός Διευθυντής του ΜΜΣΤ, η Ομ. Καθηγήτρια του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Ξανθίππη Σκαρπιά Χόϊπελ, Πρόεδρος του ΜΜΣΤ, ο Ομ. Καθηγητής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Δημήτρης Μαρωνίτης και ο πρέσβυς ε.τ. κ. Κώστας Ζέπος. Τους προσκεκλημένους προσφώνησε ο Αντιδήμαρχος – Πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού, κ. Θοδωρής Ψαλιδόπουλος, ενώ τους οργανωτές ευχαρίστησε για την πρωτοβουλία τους η κ. Λίζα Ξύδη.
Όλοι οι ομιλητές εξήραν την προσωπικότητα και τη δράση του Αλέξανδρου Ξύδη στη διπλωματία, την πολιτική και την κοινωνική ζωή και αναφέρθηκαν στη σημασία της δωρεάς του ιδίου και της συζύγου του, Δωροθέας, προς το ΜΜΣΤ.
Στην εκδήλωση των εγκαινίων παρέστησαν οι βουλευτές κ.κ. Λούκα Κατσέλη και Κώστας Γείτονας, ο Πρόεδρος του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου – Καθηγητής κ. Θάνος Βερέμης, ο Ομ. Καθηγητής κ. Δημήτρης Φατούρος, ο Πρόεδρος της Συμβουλευτικής Επιτροπής του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» κ. Γιώργος Αγουρίδης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δημήτρης Χαριάδης, οι Αντιδήμαρχοι Καλλιθέας κ.κ. Ηλίας Καββαδίας και Βάσω Μαργαρίτη, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Αθηνά Εξάρχου και Ηλίας Κακουλίδης, διπλωμάτες, πολλοί καλλιτέχνες και εκπρόσωποι κοινωνικών οργανώσεων της Καλλιθέας.
Η έκθεση θα παραμείνει ανοικτή μέχρι 20/5/2008 και θα λειτουργεί Δευτέρα – Τετάρτη και Παρασκευή από ώρες 10:00 έως 14:00 και 18:00 έως 21:00, ενώ Τρίτη και Πέμπτη από ώρες 10:00 έως 14:00.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο