«Μια πόλη στο δρόμο»: Όχι στο ξεπούλημα της Πλατείας Νερού, της Εσπλανάδα, του Παραλιακού Μετώπου

«Σε περαιτέρω ξεπούλημα της παραλίας της Καλλιθέας προχωρά η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) Α.Ε. βγάζοντας στο σφυρί την Εσπλανάδα, την Πλατεία Νερού, το γήπεδο του Tae Kwon Do και τους χώρους γύρω απ’ αυτά.
Συγκεκριμένα, η ΕΤΑΔ προκήρυξε διεθνή διαγωνισμό για μίσθωση για 50 χρόνια (40 + 10) όλης της Ζώνης ΙΙΙ του Παραλιακού Μετώπου. Στις πιθανές χρήσεις προβλέπονται Συνεδριακοί χώροι, Θεματικά Πάρκα, Υπαίθριες μεγάλες εκδηλώσεις / γεγονότα / δρώμενα (mega events), Χώροι διαδραστικών κατασκευών, Εμπορικά καταστήματα, Αναψυκτήρια κλπ.
Η έκταση αυτή, η Ζώνη ΙΙΙ του Ολυμπιακού Πόλου Φαλήρου όπως ονομάζεται, είχε παραχωρηθεί στο ΤΑΙΠΕΔ – και εν συνεχεία στην ΕΤΑΔ – από τις μνημονιακές κυβερνήσεις, στα πλαίσια του μεγάλου ξεπουλήματος που περιελάμβανε αεροδρόμια, λιμάνια, νησιά, παραλίες, καθώς και όλα τα λεγόμενα Ολυμπιακά Ακίνητα. Ένα ξεπούλημα που συνεχίζεται αδιάκοπα, αφού η περιβόητη “ανάπτυξη” βασίζεται στην εκποίηση όσης δημόσιας περιουσίας έχει απομείνει, στην ιδιωτικοποίηση Παιδείας, Υγείας και υπηρεσιών, στην κατάργηση κάθε κοινωνικού δικαιώματος.
Τα τελευταία χρόνια η ΕΤΑΔ χρησιμοποιεί την Πλατεία Νερού σαν συναυλιακό χώρο, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι των Τζιτζιφιών να υποφέρουν από τα ανεξέλεγκτα ντεσιμπέλ. Επί πλέον, κατά την περίοδο που γίνονται συναυλίες, ο χώρος φράσσεται με λαμαρίνες, αποκλείοντας την ελεύθερη πρόσβαση των κατοίκων.
Η Πλατεία Νερού και η Εσπλανάδα αποτελούν τους τελευταίους ανοιχτούς δημόσιους χώρους για την Καλλιθέα. Αποτελούν την τελευταία επαφή της πόλης με την θάλασσα, μετά και το τοίχος του αίσχους που υψώθηκε με την κατασκευή της νέας παραλιακής λεωφόρου και τα μπάζα τα οποία μας κληροδότησε η διοίκηση Πατούλη.
Αποτελούν κοινόχρηστους – ελεύθερους χώρους και έτσι θα παραμείνουν, όχι μόνο γιατί έτσι έχουν χαρακτηριστεί από την πολιτεία, αλλά γιατί αυτό αποτελεί ζωτική ανάγκη των κατοίκων των Τζιτζιφιών, της Καλλιθέας, της Αττικής.
Κάθε προσπάθεια εκχώρησής τους σε εμπορικά, τουριστικά και κατασκευαστικά συμφέροντα θα μας βρει απέναντι!
Δεν έχουμε καμιά εμπιστοσύνη στις άσφαιρες διαφωνίες των δημάρχων, ούτε του απερχόμενου νεοφιλελεύθερου κυρίου Κάρναβου, ούτε του νεοεκλεγέντος κυρίου Ασκούνη, ο οποίος την περίοδο 2010 – ‘14 είχε θεωρήσει τα μνημόνια ευλογία.
Καλούμε τους κατοίκους των Τζιτζιφιών, της Καλλιθέας, του Μοσχάτου σε αυτοοργάνωση και αγώνα! Για να μην κοπεί και η τελευταία ανάσα από την πόλη μας! Για να επανέλθει η κυριότητα της παραλίας μας, της Πλατείας Νερού, της Εσπλανάδας και των γύρω χώρων στους κατοίκους».

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο