Η Περιφέρεια Αττικής ενέταξε στο πρόγραμμα  των εκτελεστέων έργων την αποκατάσταση  της καθίζησης του Ιλισού

Σύμφωνα με την Απόφαση υπ΄αριθμ.178/2023 του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής στις 8/6/2023, διασφαλίστηκε η ένταξη και χρηματοδότηση  στα εκτελεστέα έργα της Περιφέρειας Αττικής, το έργο αποκατάστασης της καθίζησης του Ιλισού, προϋπολογισμού 1.686.400,00 ευρώ .

          Η καθίζηση (η γνωστή «τρύπα») δημιουργήθηκε την 11η Μαΐου 2018, στον χώρο στάθμευσης πλησίον του σταθμού ΗΣΑΠ Ταύρου, σε χώρο ο οποίος δεν ανήκει στο Δήμο Καλλιθέας, αλλά στην Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου, η οποία έχει την αποκλειστική ευθύνη για την ασφάλεια.

          Ο Δήμος Καλλιθέας  με σειρά δράσεων και κινητοποιήσεων  (κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς κατά παντός υπευθύνου, παρεμβάσεις στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και την Περιφέρεια Αττικής, παράσταση διαμαρτυρίας στο σημείο καθίζησης) ζητούσε να ξεκινήσουν άμεσα τα έργα αποκατάστασης

          Ο Δήμαρχος Καλλιθέας Δημήτρης Κάρναβος δήλωσε: «Μετά από  διαρκείς αγώνες μας, η Περιφέρεια προχώρησε στην έγκριση του έργου για την  αποκατάσταση της καθίζησης του Ιλισού. Χαιρετίζουμε την ενέργεια αυτή  και θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε την ταχύτητα εκτέλεσης του έργου έως την ολοκλήρωσή του»

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο