«Οι γυναικ΄ σην εξουσίαν» σε σκηνοθεσία Ελένης Γερασιμίδου

Ο Καλλιτεχνικός Οργανισμός Ποντίων Αθηνών, στις 13 Μαΐου 2023, παρουσίασε στην κατάμεστη αίθουσα του Συλλόγου Ποντίων “Αργοναύται Κομνηνοί” το έργο “Οι γυναικ΄ σην εξουσίαν” του Γιώργου Κωνσταντινίδη, σε σκηνοθεσία της Ελένης Γερασιμίδου. Η μουσική επένδυση έγινε από τον Μάνο Κασσανίδη , τα σκηνικά από τον Γιώργο Σονίδη και στον ήχο και φωτισμό ο Γιώργος Ζιώγαλας.

Λίγα λόγια για το έργο :
«Το θέμα γυναίκα και ίσα δικαιώματα , είναι πάντα επίκαιρο . Είναι φαίνεται στην ανθρώπινη φύση, όταν ένας μπορεί, να επιβάλλει την δύναμη ή την εξουσία του στους άλλους .
Στο χωριό οι άνδρες αποφάσισαν να μη δουλεύουν . Τα βάρη πέφτουν στις γυναίκες . Η σύγκρουση μόνο λύση του προβλήματος δεν θα φέρει. Οι γυναίκες αντιδρούν και καταφέρνουν να επαναφέρουν τους άνδρες στην τάξη. Μόνο με την λογική και την ίση αντιμετώπιση , όχι στα λόγια , αλλά στην πράξη , μπορεί κάτι να γίνει .» Γιώργος Κωνσταντινίδης

Η παράσταση φιλοξενήθηκε στην αίθουσα του συλλόγου “Αργοναύται Κομνηνοί” στα πλαίσια του “Μήνα Θεάτρου Ελληνικού Λόγου” που διοργανώνεται για 4η συνεχή χρονιά.
Παίξαν κατά σειρά εμφάνισης:
Παναγιώτης Μαυρόπουλος , Ελένη Ζουρνατζίδου , Μαρία Δημητριάδη , Χρήστος Αλεξανδρίδης , Μαίρη Καραθανάση , Χάρης Πανικίδης ,
Φάνης Μόσχος.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο