Παγκόσμιοι Πρωταθλητές στο Subbuteo

Η Ρώμη μας πάει! Μετά την μοναδική επιτυχία του θρύλου Άγγελου Τσακιρη που σήκωσε εκεί το Παγκόσμιο Κύπελλο σουμπουτεο στην κατηγορία ατομικού το μακρινό 1990 ήρθε η σειρά των διάδοχων του να στεφθούν Παγκόσμιοι Πρωταθλητές φέτος. 

Με τον Λεανδρο Σούρλα στην Κατηγορια κατω των 20 ετων στο  ατομικο και τους Νικολαο Ψωμιάδη, Νικητα Απατζή , Εκτορα Μπαρτζή. Παναγιωτη Σκούρο ,  και Γιωργέλο Βλασσόπουλο στο ομαδικο της κατηγοριας Κατω των 16 κατακτήσαμε τα χρυσα μεταλλια και την κορυφη του κοσμου. Η χαρα των Φλικερς Καλλιθεας ειναι διπλη καθως οι Νικολας Ψωμιαδης και Νικητας Απατζης εκαναν τα πρωτα σουμπουτεικα τους βηματα στο κλαμπ της Καλλιθεας.

Στις 16,17 και 18 Σεπτεμβριου πραγματοποιηθηκε στη Ρωμη το Παγκοσμιο κυπελλο επιτραπεζιου ποδοσφαιρου οπως λεγεται τωρα του γνωστου μας σουμπουτεο για τους πιο παλιους.
Το τριημερο ξεκινησε με το Κυπελλο κλασσικου σουμπουτεο με παλιο εξοπλισμο και κανονες Οι ελληνες αλλα και οι υπολοιποι παικτες δεν καταφεραν να αμφισβητήσουν την κυριαρχια των ιταλων που κατεκτησαν ολες τις θεσεις στην τετραδα και φυσικα το τροπαιο.Το κυπελλο αυτο ειχε και εορταστικο χαρακτηρα καθως φετος συμπληρωθηκαν 75 χρονια απο την δημιουργια  του σουμπουτεο απο τον  αγγλο Πητερ Αντολφ.

Το Σαββατο ειχαμε το ατομικο επιτραπεζιου ποδοσφαιρου με μια  πολυ επιτυχημενη για την χωρα μας εμφανιση με  1 χρυσό  και 3 χάλκινα μεταλλια Την Κυριακη στο ομαδικο και οι 5 ομάδες μας έφυγαν με μετάλλια (χρυσό, αργυρό, 3 χάλκινα) Το γεγονος οτι η Ιταλια ειναι η πρωτη δυναμη στον κοσμο και επαιζε στην εδρα της κανει τις ελληνικες επιτυχιες και  ιδιαιτερα των νεαρων μας ακομα μεγαλυτερες

Η εθνικη μας ομαδα των γυναικων εκανε την πρωτη της εμφανιση σε Παγκοσμιο Κυπελλο και μας εφερε το χαλκινο μεταλλιο

Ο γηραιοτερος παικτης του τουρνουα ηταν ο Ριτσαρντ Μπερλικ απο το Γιβραλταρ 68 ετων και ο νεοτερος ο ελληνας Απολλων Δημακεας 7 ετων.

Το Παγκοσμιο Κυπελλο της Ρωμης ηταν το μεγαλυτερο που εχει γινει μεχρι σημερα σε συμμετοχες χωρων  καθως ελαβαν μερος σε αυτο 26 χωρες.

Στις ελληνικες συμμετοχες απο το σουμπουτεο κλαμπ της Καλλιθεας τους Φλικερς ειχαμε τους Aντωνη Κρυσίλα και Παναγιωτη Παναγιωτιδη  στο τουρνουα κλασικου παιχνιδιου που εμειναν στους ομίλους και τους Μαξιμο και Αγαπη Ντιμάτζιο στις κατηγοριες Κ16 και γυναικων που γυρισαν με μεταλλια στο ομαδικο. Ο προπονητης της ομαδας των Φλικερς  Αλμπερτο Ντιμάτζιο πηρε μεταλλιο στην κατηγορια ομαδικου βετερανων. 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο