Δήμος Καλλιθέας: Τοποθέτηση καφέ κάδων για τη συλλογή βιοαποβλήτων

 


Στην εγκατάσταση καφέ κάδων συλλογής οργανικών υλικών προχώρησε ο Δήμος Καλλιθέας στο πλαίσιο του προγράμματος αποκομιδής των βιοαποβλήτων σε πάνω από 100 σημεία της πόλης.

Προηγήθηκε καμπάνια  ενημέρωσης από την Διεύθυνση Περιβάλλοντος του Δήμου σε όλους τους μεγάλους παραγωγούς βιοαποβλήτων, τους εμπόρους και παραγωγούς λαϊκών αγορών, στα καταστήματα εστίασης, στις υπεραγορές τροφίμων και τα οπωροπωλεία.

Ο Δήμος Καλλιθέας στο πλαίσιο της περιβαλλοντικής του πολιτικής και ευαισθησίας με το  Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων προγραμματίζει στο πλαίσιο υλοποίησης της επόμενης φάσης, την ολοκλήρωση  της τοποθέτησης καφέ κάδων στην υπόλοιπη πόλη.

Τα οργανικά απόβλητα θα μεταφέρονται σε ειδική διαδημοτική μονάδα επεξεργασίας όπου θα μετατρέπονται σε λίπασμα ή κομπόστ.

Η ανακύκλωση των οργανικών υλικών προστατεύει το περιβάλλον και επιφέρει εξοικονόμηση των πόρων στο Δήμο αφού δεν θα αναγκάζεται να πληρώνει τέλη ταφής στη χωματερή.

O Δήμαρχος Καλλιθέας κ. Δημήτρης Κάρναβος δήλωσε σχετικά: «Ενισχύουμε την ανακύκλωση, προστατεύουμε το περιβάλλον, εστιάζουμε στη ποιότητα ζωής των δημοτών μας».

Χρήσιμες οδηγίες:

-Διαχωρίζουμε καθημερινά τα οργανικά υλικά από τα  υπόλοιπα

-Ρίχνουμε στους καφέ κάδους τα οργανικά απόβλητα σε ανοιχτές σακούλες: φρούτα, λαχανικά, αποφάγια, κρέας τυροκομικά, κλαδέματα κήπου, χώμα, στάχτη από τζάκια κ.λπ.

-Δεν πετάμε ποτέ τα κοινά σκουπίδια στους καφέ κάδους ανακύκλωσης: χαρτιά υγείας, λάδια, βούτυρο, μπαταρίες ,ακαθαρσίες ζώων κ.λπ.

24ωρη ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ :2109417000

Γραμμή Εξυπηρέτησης Δημοτών 15600

www.kallithea.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο