Τάσος Γαϊτάνης: «Ο κρατικός μηχανισμός βρίσκεται σε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση ακραίων καιρικών φαινομένων»

 Για τα τρέχοντα ζητήματα της επικαιρότητας και ειδικότερα για την ετοιμότητα του κρατικού μηχανισμού στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών καθώς και για τα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση εξαιτίας του κύματος καύσωνα που πλήττει τη χώρα, μίλησε ο Εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ κ. Τάσος Γαϊτάνης, στο Δελτίο Ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Kontra και τον δημοσιογράφο Κ. Μαραβελίδη. 

Ο κ. Γαϊτάνης αρχικά τόνισε οτι η κλιματική αλλαγή προκαλεί ακραία καιρικά φαινόμενα που δοκιμάζουν όλες τις χώρες του κόσμου. Ενώ επισήμανε οτι στη χώρα μας, σε δύσκολες συνθήκες, ο κρατικός μηχανισμός βρίσκεται σε διαρκή ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπίσει αυτά τα παρατεταμένα φαινόμενα καύσωνα, που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιές ή να δοκιμάσουν το ηλεκτρικό δίκτυο. Από την άλλη σημείωσε ότι υπάρχει καλός σχεδιασμός εκ μέρους της πολιτείας, καλό επίπεδο συντονισμού των υπηρεσιών και εξαιρετική συνεργασία των Αρχών με τους πολίτες. 

Πρόσθεσε δε οτι τουλάχιστον τα δύο τελευταία χρόνια σε επίπεδο πρόληψης, αλλά και σε επιχειρησιακό επίπεδο η Πολιτική Προστασία τα έχει καταφέρει  καλά. “Αυτό όμως δεν σημαίνει οτι πρέπει κανείς να πανηγυρίζει“, σημείωσε χαρακτηριστικά. Ενώ υπενθύμισε ότι πρόσφατα η Πολιτεία αποφάσισε την ενίσχυση της Πολιτικής Προστασίας με ένα μεγάλο πρόγραμμα εξοπλισμών. Παράλληλα υπογράμμισε οτι η προσπάθεια είναι συνεχής, υπάρχει σχεδιασμός που αποδίδει αλλά φυσικά η κλιματική αλλαγή επιφέρει την ανάγκη συνεχών βελτιώσεων.

Αναφορικά με την κριτική που ασκείται από την αντιπολίτευση για την “ατομική ευθύνη” στην κατανάλωση του ηλεκτρικού ρεύματος, αλλά και για το εάν υπάρχει κυβερνητική ευθύνη στην επάρκεια ρεύματος, ο κ. Γαϊτάνης υπογράμμισε οτι η κυβέρνηση χρησιμοποιεί όλες τις διαθέσιμες μονάδες που υπάρχουν, καθώς και τη διασύνδεση με γειτονικές χώρες προκειμένου να μην υπάρξει πρόβλημα. Ταυτόχρονα  υποστήριξε ότι όταν ο Πρωθυπουργός κάνει την αυτονόητη έκκληση να μην υπάρχει άσκοπη χρήση του ηλεκτρικού ρεύματος, ο ΣΥΡΙΖΑ το βρίσκει ως ευκαιρία να κάνει μικροπολιτική αντιπαράθεση. Προσπαθούν να απαντήσουν σε όλα, αλλά τελικά δε λένε τίποτα ουσιαστικό για κανένα θέμα, τόνισε ο Εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο