Να ληφθούν άμεσα όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για τις μέρες του καύσωνα, ζητάει η «Μια Πόλη στο Δρόμο»

Ο επερχόμενος καύσωνας, αρχής γενομένης από αύριο Τετάρτη, δεν θα μοιάζει με τους δύο τελευταίους που βιώσαμε. Με θερμοκρασίες που θα σκαρφαλώσουν στους 43 – 45°C και περίπου 10ήμερη διάρκεια, στο μυαλό ανακαλούνται μνήμες από το εφιαλτικό 1987.

Ο Δήμος Καλλιθέας και η Πολιτική Προστασία πρέπει να λάβουν σοβαρά μέτρα. Δεν είναι αρκετό να ανοίξει ο Δήμος μια – ακατάλληλη κατά κοινή ομολογία – αίθουσα ΚΑΠΗ στο βόρειο άκρο της πόλης και να περιμένει να προσέλθουν οι πολίτες.

Πρέπει να ανοίξουν αίθουσες και στην Κεντρική Καλλιθέα και στις Τζιτζιφιές. Με όλα τα υγειονομικά μέτρα προστασίας από την πανδημία.

Να επεκταθεί το ωράριο λειτουργίας των χώρων τουλάχιστον μέχρι τις 10 το βράδυ, με την προβλεπόμενη αποζημίωση στους υπαλλήλους που θα εργαστούν. Με δεδομένο ότι η διαφορά μεταξύ μεγίστης και ελαχίστης θερμοκρασίας θα είναι πολύ μικρή, πράγμα που θα κάνει πολύ δύσκολη την κατάσταση ακόμα και την νύχτα, να εξεταστεί η δυνατότητα διάθεσης ενός τουλάχιστον κλιματιζόμενου χώρου για όλο το 24ωρο.

Επίσης, είναι απαραίτητη μια “ενεργητική” πολιτική.

Το να αναρτήσουμε την ενημέρωση για τους ανοιχτούς χώρους στο site του Δήμου και να το γράψουμε στα matrix δεν είναι αρκετό.

Η Πρόνοια και η Κοινωνική Υπηρεσία να επικοινωνήσουν άμεσα, από σήμερα, με τους ευπαθείς πολίτες, οι οποίοι είναι καταγεγραμμένοι στις υπηρεσίες.

Αν χρειαστεί, να βγει αυτοκίνητο με ντουντούκα που να ενημερώνει τον κόσμο για το πού υπάρχουν διαθέσιμοι κλιματιζόμενοι χώροι και ποιες ώρες είναι ανοιχτοί.

Τα Δημοτικά Ιατρεία και το προσωπικό τους να βρίσκονται σε επιφυλακή για παροχή βοήθειας, αν και όπου παραστεί ανάγκη.

Τέλος, να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες του Δήμου που δουλεύουν σε εξωτερικούς χώρους, ειδικά δε για το προσωπικό της καθαριότητας.

Να μην επιτρέψουμε να συμβούν άλλες απώλειες συμπολιτών μας, όπως το ζευγάρι ηλικιωμένων που “έσβησε” αβοήθητο στο διαμέρισμά του στην Αγ. Πάντων, κατά τη διάρκεια του πρώτου φετινού καύσωνα.

Μιά Πόλη στο Δρόμο

Αριστερή Ανατρεπτική Δημοτική Κίνηση

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο