ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ “ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ”

 Σε συνολική επισκόπηση της κατάστασης στο Δήμο Καλλιθέας και των εξελίξεων στο θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης προέβη ευρεία σύσκεψη στελεχών της “Προοδευτικής Ενότητας Καλλιθέας”, η οποία πραγματοποιήθηκε την προηγουμένη εβδομάδα με τηλεδιάσκεψη. 

Τα συμπεράσματα της σύσκεψης έχουν ως εξής: 

1. ΝΕΟΣ ΕΚΛΟΓΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ. Η “Προοδευτική Ενότητα Καλλιθέας” επαναλαμβάνει την πλήρη αντίθεσή της στις αντιδημοκρατικές αλλαγές του εκλογικού νόμου στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Στόχος της Κυβέρνησης είναι να παρεμποδίσει τη συμμετοχή των πολιτών και να παγιώσει το συγκεντρωτικό μοντέλο λειτουργίας που είναι αναγκαίο ώστε ο θεσμός να παραδοθεί χωρίς αντίσταση στο ιδιωτικό κεφάλαιο, αποκλείοντας το δημόσιο έλεγχο, όπως και διαδικασίες διαλόγου και διαφάνειας. Η παράταξη εκτιμά ότι το δημοκρατικό κίνημα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση πρέπει να δώσει ενιαία και συντονισμένα την απάντησή του στην κυβερνητική πολιτική. 

2. ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΟΥ ΦΑΛΗΡΙΚΟΥ ΟΡΜΟΥ. Η “Προοδευτική Ενότητα Καλλιθέας” επαναλαμβάνει την προειδοποίησή της ότι η πρόσφατη απόφαση για ένταξη της ανάπλασης στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων θα παραμένει μετέωρη, όσο δεν συνοδεύεται από σαφές χρονοδιάγραμμα εργασιών και χρηματοδότησής του, ενώ δεν υλοποιείται η κοινή θέση των Δήμων Καλλιθέας και Μοσχάτου – Ταύρου για άμεση δημοπράτηση της β΄ φάσης του έργου. Η παράταξη καλεί τις διοικήσεις των δύο Δήμων να ενεργήσουν αμέσως για την κινητοποίηση των πολιτών και να μην επαναπαύονται στις διαβεβαιώσεις της Περιφέρειας Αττικής, η οποία αποδείχθηκε αναξιόπιστη στο χειρισμό του ζητήματος προς όφελος των πολιτών.

3. Η ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ. Η “Προοδευτική Ενότητα Καλλιθέας” εκφράζει την ανησυχία της για την παθητική στάση των Δήμων Καλλιθέας και Παλαιού Φαλήρου έναντι της απόφασης της Εταιρείας Ακινήτων του Δημοσίου (ΕΤΑΔ ΑΕ) να προωθήσει ενέργειες για την αξιοποίηση Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων στο παράκτιο μέτωπο, χωρίς τη συμμετοχή, χωρίς συνεργασία και διαβούλευση με την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Καλεί τη διοίκηση να διατυπώσει τις θέσεις της ως προς τις περαιτέρω διεκδικήσεις του Δήμου. 

4. ΣΥΣΤΑΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ – ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΚΑΙ ΜΟΣΧΑΤΟΥ – ΤΑΥΡΟΥ. Η παράταξη αντιτίθεται στη σύσταση Αναπτυξιακού Οργανισμού με τη συμμετοχή των τριών Δήμων, σκοπός του οποίου είναι η υποκατάσταση των δημοτικών υπηρεσιών και η άσκηση αρμοδιοτήτων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από ιδιωτικούς φορείς. Καλεί τη διοίκηση του Δήμου να αποσαφηνίσει αμέσως τις προθέσεις της ως προς το θέμα και να εισαγάγει τη συζήτηση και τη λήψη σχετικών αποφάσεων στο Δημοτικό Συμβούλιο. 

5. ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΤΗΣ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ. Η “Προοδευτική Ενότητα Καλλιθέας” επισημαίνει την πλήρη αποτυχία της διοίκησης του Δήμου να ενισχύσει τις κτιριακές υποδομές της προσχολικής αγωγής. Η παράταξη συμμερίζεται εξάλλου την αγανάκτηση των περιοίκων της Παιδικής Χαράς επί της οδού Μεγαλουπόλεως 41, οι οποίοι βλέπουν ένα μικρό πάρκο να καταστρέφεται, προκειμένου να τοποθετηθούν εκ των ενόντων λυόμενες κατασκευές για την πρόχειρη στέγαση νηπιαγωγείου. 

6. Η “Προοδευτική Ενότητα Καλλιθέας” εκτιμά, τέλος, ότι η συνολική αποτυχία της διοίκησης του Δήμου να συμβάλλει με σοβαρότητα και αξιοπιστία στην αντιμετώπιση των καθημερινών προβλημάτων των πολιτών και να ενεργήσει για το σχεδιασμό της αναπτυξιακής προοπτικής της Καλλιθέας γενικότερα καθιστά και πάλι κρίσιμη, την ανάγκη προς συνεννόηση και κοινή δράση των δημιουργικών δυνάμεων της πόλης και δηλώνει την ετοιμότητά της να εργαστεί προς την κατεύθυνση αυτή.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο