Ευχαριστίες κωφών στους Άγιους Πάντες για τους υπότιτλους στη Θεία Λειτουργία

 

Η ενορία των Αγίων Πάντων Καλλιθέας χαρακτηρίζεται ως «ενορία κωφών» εδώ και περίπου δέκα χρόνια, καθώς, μέχρι και την έναρξη της πρώτης καραντίνας, την τελευταία Κυριακή κάθε μήνα έκανε Θεία Λειτουργία με διερμηνεία στη νοηματική γλώσσα. Όταν έκλεισαν οι εκκλησίες, όμως, και η δυνατότητα φυσικής πρόσβασης και συμμετοχής στις ακολουθίες χάθηκε, ο π. Ανάργυρος Σιγάλας, υπεύθυνος του έργου αυτού για τους κωφούς, σκέφτηκε πως δεν έπρεπε να μείνει με σταυρωμένα τα χέρια. Έπρεπε να βρεθεί ένας τρόπος, ώστε οι κωφοί να μην αποκλειστούν από την πρόσβαση. Κάπως έτσι ξεκίνησε μαζί με μια ομάδα, που περιλαμβάνει τεχνικούς και ψάλτες, να φτιάξουν το κανάλι Metalipsis στο youtube, όπου προβάλλουν μόνο τη Θεία Λειτουργία με υπότιτλους, ώστε να μπορούν να μετέχουν σε αυτήν και οι άνθρωποι με προβλήματα ακοής.

Μία κοπέλα, μέλος των κωφών, έστειλε στην ενορία των Αγίων Πάντων ένα συγκινητικό ευχαριστήριο μήνυμα εκ μέρους όλων, δημοσιεύοντας στην ομάδα της ενορίας στο fb την παρακάτω επιστολή:

Αγαπητά μέλη της ενορίας μας,
Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να εκφράσουμε τις θερμές ευχαριστίες μας για τη συμβολή σας στην πρόσβαση των ατόμων με προβλήματα ακοής στη Θεία Λειτουργία μέσω υποτίτλων. Σήμερα παρακολουθήσαμε με χαρά και συγκίνηση στο διαδικτυακό κανάλι Metalipsis στο YouTube τη Θεία Λειτουργία σε απευθείας μετάδοση από τον Ι.Ν. Αγίων Πάντων Καλλιθέας με ταυτόχρονη αναγραφή υποτίτλων σε ζωντανό χρόνο. Η πιλοτική εφαρμογή του εγχειρήματος αυτού πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία τις ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας του τρέχοντος έτους, χάρη στην οποία είχαμε την ευκαιρία, στη διάρκεια της πρώτης καραντίνας, όχι μόνο να παρακολουθήσουμε τις ακολουθίες από τα σπίτια μας, αλλά και να συμμετέχουμε νοερά. Χωρίς τη δική σας συμβολή και το ενδιαφέρον σας, το εγχείρημα αυτό δεν θα μπορούσε να συνεχιστεί σήμερα. Χάρη σε εσάς ο Ι.Ν. Αγίων Πάντων Καλλιθέας είναι η μοναδική εκκλησία πανελλαδικά που μπορεί να προσφέρει καθολική πρόσβαση στα άτομα με προβλήματα ακοής μέσω υποτίτλων και διερμηνείας στη νοηματική γλώσσα, σεβόμενο τις διαφορετικές επικοινωνιακές ανάγκες τους. Ευελπιστούμε ότι ο Ι.Ν. Αγίων Πάντων θα συνεχίσει το θεάρεστο έργο του με τη δική σας στήριξη και ευχόμαστε να λήξει η πανδημία όσο πιο σύντομα γίνεται, ώστε να επιστρέψουμε όλοι στους κανονικούς ρυθμούς ζωής μας με ασφάλεια.
Με εκτίμηση,
Η ενορία κωφών

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο