Καταδρομική στα γραφεία της Landea στην Καλλιθέα από τον «Ρουβίκωνα»!

 

Παρέμβαση στα γραφεία της Landea, εταιρείας που διαχειρίζεται την επίσημη ιστοσελίδα με τους πλειστηριασμούς ακινήτων, έκανε το απόγευμα της Πέμπτης στην Καλλιθέα ο Ρουβίκωνας. 

Παρακάτω διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση του Ρουβίκωνα:

Μόλις πριν λίγους μήνες η ελληνική κοινωνία έγινε μάρτυρας ενός περιστατικού κατάσχεσης πρώτης κατοικίας ενός ηλικιωμένου ζευγαριού στα Πετράλωνα. Κατόπιν διαταγής της αρμόδιας τράπεζας που της στέρησαν τα προς το ζην με τα χρέη τους, εισέβαλλαν στο σπίτι και τους πέταξαν στο δρόμο ενώ προχώρησαν και στη σύλληψη των γειτόνων που ευλόγως διαμαρτυρήθηκαν. Μπορεί εν μέσω πανδημίας οι μηχανισμοί του κράτους να είχαν παγώσει προσωρινά, πλέον όμως με την επιστροφή σε μία έστω και λειψή κανονικότητα, η αισχροκέρδεια σε βάρος της κοινωνικής βάσης έχει ξαναμπεί στο παιχνίδι δυναμικά.

Όπως είχε υποσχεθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης, οι πλειστηριασμοί από το Σεπτέμβρη και μετά θα μαζικοποιηθούν. Αυτό, θα επιτευχθεί μέσω των εταιρειών όπως η Landea, που θα προσφέρουν την ευκαιρία στα «κοράκια» να αγοράζουν σπίτια ανενόχλητα από τη βολή του γραφείου ή και του καναπέ τους μέσω του σάιτ της εν λόγω εταιρείας, αφού πρώτα οι προηγούμενοι κάτοικοι έχουν βρεθεί στο δρόμο. Σχεδιασμένο από τραπεζίτες, το σάιτ της Landea, προβλέπεται να αποφέρει πολλά κέρδη στις τράπεζες στερώντας επί της ουσίας από τους οικονομικά ασθενέστερους δανειολήπτες το βασικό και αναφαίρετο δικαίωμα στη στέγαση.

Ταυτόχρονα στις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με την ΕΕ παίζεται κορώνα-γράμματα η κατάργηση της προστασίας της πρώτης κατοικίας. Εν ολίγοις, δεν τους ενδιαφέρει αν ο/η οποιοσδήποτε/οποιαδήποτε σπάει την πλάτη του/της να επιβιώσει με τα ψίχουλα της τάξης των 3 και 60 που τόσο απλόχερα του/της προσφέρουν… Θέλουν αυτά που τους χρωστάμε και αν χρειαστεί θα μας αφήσουν άστεγους/ες, γιατί το χέρι της ελεύθερης αγοράς δεν κάνει διακρίσεις. Όταν πρόκειται για τα λεφτά των νομιμοποιημένων «τοκογλύφων» της κοινωνίας, κανείς/καμία δεν έχει αξία, λόγο, ούτε και δικαιώματα, όπως αυτό της στέγασης και θα κάνουν ότι χρειαστεί για να μας το υπενθυμίσουν.

Εμείς από πλευράς μας υποστηρίζουμε το ιερό και αδιαμφισβήτητο δικαίωμα των ανθρώπων στη στέγαση. Καταδικάζουμε οποιαδήποτε λογική που έρχεται από «τα πάνω» και υπαγορεύει στην κοινωνική βάση να τραβήξει κουπί για να σωθούν οι κομπάρσοι καπετανέοι. Αυτοί οι εξουσιαστές που μοιράζονται και ανταλλάσσουν τα ακίνητα μεταξύ τους σα στραγάλια, την ώρα που το συνάφι τους στις τράπεζες αφήνει τον απλό κόσμο στο δρόμο. Είμαστε στο πλευρό αυτών που τους/τις εκδιώκουν από τα σπίτια τους και υποσχόμαστε σε όσους/ες πιστεύουν ότι μπορούν να υπολογίζουν χωρίς την κοινωνική βάση ότι θα κόψουμε από τη ρίζα το χέρι της ελεύθερης αγοράς που απλώνεται απειλητικά να μας αρπάξει όσα μπορεί.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ

ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΙΣΚΕΤΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΑΣ

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο